Βουλή: Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση για το «σπάσιμο» των Δήμων & ακολουθεί ψηφοφορία

Μετά τα αιτήματα προς τον πρόεδρο της Βουλής, αποφασίστηκε να παραταθεί και να συνεχιστεί και σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του ν/σ του υπουργείου Υγείας με τον τίτλο: «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις», στο οποίο συμπεριλήφθη-μεταξύ πολλών τροπολογιών– και η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για το «σπάσιμο» των πέντε δήμων της χώρας.

Το πρώτο αίτημα προήλθε από τον Ανδρέα Λοβέρδο, χθες, στις 7.30 μμ, ο οποίος κράτησε σημειώσεις και υπολόγισε το χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, στις 6 ώρες! (43 ομιλητές, 8 εισηγήσεις).

Πρότεινε λοιπόν να αξιοποιηθεί και η Τετάρτη, ιδίως για το θέμα των τροπολογιών, σκέψη την οποία υιοθέτησαν και άλλοι βουλευτές.

Η πρώτη σκέψη (για τη συντόμευση του χρόνου) ήταν να έρθουν πρώτα προς ψήφιση οι τροπολογίες και έπειτα το «κυρίως σώμα» του νομοσχεδίου, κάτι που, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό.

Η δεύτερη σκέψη (πρόταση Λοβέρδου) ήταν να «αποκοπούν» τροπολογίες και να ενταχθούν σε άλλα νομοσχέδια που θα συζητηθούν στη Βουλή την σήμερα το απόγευμα και την Πέμπτη.

Από την έδρα ρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός αν επιμένει στο «επείγον» των τροπολογιών και εκείνος απάντησε «βεβαίως», προσθέτοντας μάλιστα ότι «δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν», καθώς «πολλές από τις τροπολογίες έχουν βελτιωτικό χαρακτήρα και έχουν μελετηθεί επαρκώς».

Ακολούθησε συνδιάσκεψη των προέδρων και μελέτη του κανονισμού.

Αποφασίστηκε τελικά, να παραταθεί η συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης -όπως και έγινε- και σήμερα το πρωί ως τις 12:00 το μεσημέρι, όπου θα ακολουθήσει και η ψηφοφορία.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr