Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανοίγει… τα χαρτιά του και αναφέρεται σε όλα τα “καυτά” ζητήματα που αφορούν το “τριφύλλι”. Μονόδρομος η αποχώρηση από την Euroleague. “Χωρίς επικύρωση της συμφωνίας για τη Διπλή Ανάπλαση αποχωρώ και από τον Ερασιτέχνη”

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και της “πράσινης” ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παραθέτει συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ (13:30), η οποία μεταδίδεται ζωντανά από το επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο YouTube.

Ο κ. Γιαννακόπουλος έριξε… βόμβα ανακοινώνοντας πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκό είναι προς πώληση από σήμερα (9/6) με την τιμή να είναι 25 εκατ. ευρώ.

“Πέρσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό”.Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο μου δείχνει ότι έκανα καλή δουλειά. Θα λέω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για την καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της “πράσινης” ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη.

Νωρίτερα εξέφρασε την άποψη πως για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι μονόδρομος η αποχώρηση από την Euroleague – την οποία χαρακτήρισε έκτρωμα που συντηρείται από τα λεφτά του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της Μακάμπι Τελ Αβίβ- και η μεταπήδηση στο Basketball Champions League, εκφράζοντας τη σιγουριά πως παρά την ρήτρα στο συμβόλαιο της ομάδας με την διοργάνωση, θα φανεί πως η διοργανώτρια αρχή χρωστάει περισσότερα στους “πράσινους” παρά το αντίθετο.

“Ακόμη κι αν η Euroleague ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, προσωπικά θα έπαιρνα την απόφαση για το BCL για να αποδείξουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Ο Παύλος έχει αποδείξει πως σκληρές αποφάσεις χρειάζονται. Για μένα αυτή η απόφαση είναι μονόδρομος. Επειδή όμως ο Παναθηναϊκός έχει εκατομμύρια φιλάθλους, το πού θα αγωνιζόμαστε του χρόνου πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένο. “Οι συνθήκες με τις οποίες υπεγράφησαν τα συμβόλαια είναι… λεπτομέρειες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε και θα σας πω ότι από τη μία πλευρά υπάρχει μια υποτιθέμενη ρήτρα 10.000.000 ευρώ, από την άλλη όμως από τη δουλειά που έχει γίνει από το νομικό επιτελείο μας, μπορώ να σας πω ότι στο τέλος δεν θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός την Euroleague, αλλά θα γίνει το αντίστροφο”.

Όσον αφορά το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ξεκάθαρος πως αν η συμφωνία δεν προχωρήσει με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί εξαρχής, τα οποία χαρακτήρισε επαχθή οικονομικά για όλον τον Παναθηναϊκό και ιδιαίτερα τον Ερασιτέχνη, δεν πρόκειται να πάρει την απόφαση να γκρεμίσει την Λεωφόρο και θα αποχωρήσει από την προεδρία του Ερασιτέχνη:

“Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο των 300.000.000 ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές. Τις εμπορικές χρήσεις να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος, κι όχι ο Ερασιτέχνης. Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη όμως, δεν θέλω να είμαι εμπόδιο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη που είναι σε περίπου 20 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί η επίσημη συμφωνία, η πρόθεσή μου είναι να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα τμήματα”.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Εκμίσθωση με διαγωνισμό ακινήτου στην Πεσσάδα (περιοχή Υπαπαντή) (Απόφαση)
Επόμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Προγραμματική σύμβαση με τον Φορέα Αίνου για την διαμόρφωση δασοφυλακείου/φυτωρίου στον Αίνο (απόφαση)