Γύρω στα μέσα του 2015, ιδρύθηκε ο Εθνικός Κεφαλονιάς από ανθρώπους που μοναδικό τους μέλημα ήταν να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα παρείχε τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να συμμετάσχουν σε μια ομάδα και να αποτελέσουν μέρος ενός δυνατού και υγιούς συνόλου. Ο δρόμος ουδέποτε ήταν εύκολος, αλλά προσπαθήσαμε να τον διαβούμε με αξιοπρέπεια. Ήδη, στον πρώτο μας χρόνο κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα και ανήλθαμε κατηγορία και έπειτα, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, παρά τις αντιξοότητες, καταφέραμε να μείνουμε σε αυτή.
Σήμερα, δυστυχώς βρισκόμαστε στη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ανδρική μας ομάδα δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, αλλά ο Εθνικός θα συνεχίσει μόνο με τμήματα υποδομών. Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για το αντίθετο, αλλά τούτη η επιλογή είναι μονόδρομος. Ο Εθνικός δεν σταματά να υφίσταται. Ο Εθνικός, ως μία ομάδα, στηριζόμενη σε αξίες και ιδανικά, θα υπάρχει και θα αναμένει πάλι το πλήρωμα του χρόνου για να δηλώσει ξανά παρόν.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συμμετείχαν στην προσπάθεια και στάθηκαν αρωγοί σε αυτή. Όλους τους ποδοσφαιριστές ανεξαιρέτως, από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, που έδωσαν ζωή σε αυτόν τον σύλλογο με την παρουσία τους και την πολύτιμη συμβολή τους. Επίσης, τους προπονητές και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στη λειτουργία της ομάδας από διοικητικές θέσεις και με αυτόν τρόπο συνέβαλαν στη διατήρηση της μέχρι και σήμερα.
Τέλος, όλους αυτούς που πίστεψαν στην προσπάθεια μας και αγαπώντας το άθλημα, προσέφεραν έμπρακτη στήριξη , δίνοντας μας τη δυνατότητα να υπάρχουμε.
Εις το επανιδείν.
Με εκτίμηση
Α.Ο Εθνικός Κεφαλονιάς

Προηγούμενο άρθρο“Αυτοί ούτε τα έτοιμα έργα που τους παρέδωσε η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ δεν μπορούν να ολοκληρώσουν”
Επόμενο άρθροΣχολεία: Με μάσκα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα θρανία λόγω κορονοϊού