Γιώργος Ζαχαριάδης: Βγήκε 2ος σε νέο αγώνα υπερ-απόστασης-Ετοιμάζεται να τρέξει σε αγώνα αφιερωμένο στην Ένωση των Επτανήσων (εικόνες)

Σε έναν ακόμη αγώνα Υπερ-απόστασης συμμετείχε ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του “Οδυσσέα Ιθάκης”, Γιώργος Ζαχαριάδης, ο οποίος τερμάτισε στην 2η θέση, με χρόνο 26 ωρες και 30 λεπτα, με πρώτο τον Ιταλό Roberto Zanon και 3ο τον Κύπριο Ανδρέα Κασάρτο-Μασιά.

Ο διεθνής αυτός ιστορικός αγώνας ονομάζεται Ευχίδειος Άθλος και έχει εκκίνηση τους Δελφούς, τρέχοντας μέχρι τις Πλαταιές 107,5 χλμ και επιστροφή πάλι στους Δελφούς άλλα 107,5 χλμ, συνολικά 215 χλμ με όριο τερματισμού τις 36 ώρες.

Πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα, ο οποίος όμως έχει του στον αρχαίο ημεροδρόμο Ευχίδα. τις ομορφιές του, αφού περνάει από όμορφα χωριά και πόλεις, όπως Αράχωβα, Μαρτυρικό Δίστομο, Θίσβη, Ελλοπία, Κυριάκι,Αρβανιτσα, περιοχή Ελικώνα, Αγία Άννα, Ξηρονομή, Δομβραίνα, κανάλι Μόρνου, Πλαταιές και επιστροφή στους Δελφούς.

Με την “βοήθεια” του συμπολίτη μας Διαιτολόγου-Διατροφολόγου κ. Παναγιώτη Τουλάτου, κατάφερε να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση, λιγότερα κιλά, με αποτέλεσμα την καλύτερη εμφάνιση στους αγώνες και τον ευχαριστεί θερμά, όπως επίσης ευχαριστεί και το γυμναστήριο Gymland στο Αργοστόλι. Όπως μας έχει ενημερώσει, τα μετάλλια τα παραδίδει στον Αθλητικό Σύλλογο “Οδυσσέας Ιθάκης” όπου ανήκει ως αθλητής. Τον αγώνα αυτόν τον αφιέρωσε στην 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, καθώς και στην Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα αφού συμπίπτουν ημερολογιακά.

Το Ελληνικό χρώμα του αγώνα, η ιστορικότητα του, η δυσκολία του, η φυσική ομορφιά της διαδρομής, η φιλική ατμόσφαιρα, κάνουν αυτόν τον αγώνα μοναδικό, ξεχωριστό!

Ο Γιώργος το τελευταίο διάστημα έχει τρέξει μέσα σε έναν μήνα, 175 χλμ στον αγώνα Κεφαλονιάς, τον οποίο κέρδισε και σε μια εβδομάδα μετά έτρεξε στον Δόλιχο δρόμο 255 χλμ Δελφοί Αρχαία Ολυμπία και τώρα άλλα 215 χλμ Δελφοί Πλαταιές Δελφοί.

Επίσης, έχει βάλει στο πρόγραμμα του να τρέξει στα Επτάνησα. Μία διαδρομή αφιερωμενη στην Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Η δραστηριότητα αυτή θα την πραγματοποιήσει μέσα στον μήνα Ιούνιο, τρέχοντα στην Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξούς, Αντίπαξους και Κύθηρα. Στην προσπάθεια του αυτή, η στήριξη όσων επιθυμούν με οποιονδήποτε τρόπο, θα διευκολύνει τον δρομέα σε πολλά θέματα