Γυμναστική: «Βάπτισμα του πυρός» στη Ρουμανία για την Εθνική ανσάμπλ νεανίδων-Μία από τις 6 αθλήτριες η Κεφαλονίτισσα Μαριέτα Τοπολλάι

Έτοιμες για τον πρώτο αγώνα τους με το εθνόσημο είναι οι 15χρονες αθλήτριες του ελληνικού ανσάμπλ νεανίδων, οι οποίες θα πάρουν μέρος στο 20ό διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής «Ιρίνα Ντελεάνου», στις 21-22 Μαΐου στο Βουκουρέστι.

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί απόψε (Τετάρτη 19/05) για τη Ρουμανία, αποτελούμενη από έξι αθλήτριες γεννημένες το 2006 (Ευτυχία Δωδεκάτου, Ελπίδα Εγγλέζου, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου, Ραφαηλία Φούρλη), την ομοσπονδιακή προπονήτρια Φωτιάννα Δουφεξοπούλου και τη διεθνή κριτή Χρύσα Γεωργακάκη.

Την τελευταία προπόνηση της Εθνικής ομάδας πριν από την αναχώρηση, στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, παρακολούθησαν η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειρήνη Μανδραβέλη, οι οποίες ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις αθλήτριες και στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής ανσάμπλ νεανίδων.

Η διοργάνωση της ρουμανικής πρωτεύουσας θα αποτελέσει το «βάπτισμα του πυρός» για αυτή την ομάδα, τα μέλη της οποίας ξεκίνησαν να προπονούνται μαζί τον Σεπτέμβριο του 2020, έμειναν αναγκαστικά εκτός ταπί για δύο μήνες εξαιτίας του λοκντάουν, αλλά πλέον έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο διεθνές στερέωμα τα προγράμματά τους, με το βλέμμα στην επερχόμενη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βάρνα της Βουλγαρίας (9-13 Ιουνίου).

Οι νεαρές Ελληνίδες θα αγωνιστούν σε δύο σκέλη στο διεθνές τουρνουά «Ιρίνα Ντελεάνου»: Την Παρασκευή (21/05) στο πρόγραμμα με 5 μπάλες και το Σάββατο (22/05) στις 5 κορδέλες, με την τελική κατάταξη να προκύπτει από το βαθμολογικό άθροισμα των δύο ημερών.

Πηγή: http://www.ego-gymnastics.gr/