Η “ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ” ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Στα Διλινάτα εδρεύει ο Αθλητικός Όμιλος Διλινάτων, ο οποίος ιδρύθηκε το 1990 και έχει ως επίσημα χρώματα το κόκκινο και το πράσινο.

Τα Διλινάτα ή Δηλινάτα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Κεφαλλονιάς και βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αργοστόλι. Ο οικισμός αυτός είναι χτισμένος σε μία βουνοπλαγιά σε υψόμετρο 400 μέτρων. Επιπλέον, τα Διλινάτα αποτελούν τον τόπο καταγωγής του αείμνηστου ιδρυτή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Καλαφάτη!

Η τοπική ομάδα την τελευταία δεκαετία έχει γνωρίσει μεγάλη ακμή, πρωταγωνιστώντας στις τοπικές διοργανώσεις. Ο ΑΟ Διλινάτων συμμετέχει ανελλιπώς στις τοπικές κατηγορίες της ΕΠΣ Κεφαλληνίας & Ιθάκης, και έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα ΕΠΣΚΙ (2012), δύο κύπελλα ΕΠΣΚΙ (2015, 2023) και ένα Σούπερ Καπ (2023).

Με συνδυασμό χρωμάτων που δεν συνηθίζουμε να συναντούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αθλητικός Ομίλων Διλινάτων μπορεί εύλογα να χαρακτηριστεί ως “Φλουμινένσε της Κεφαλλονιάς”.

Η ομάδα παίζει τα παιχνίδια της στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Διλινάτων. Ο εν λόγω χώρος ήταν ένα γήπεδο κακοσυντηρημένο πάνω σε ξερό και χωμάτινο δάπεδο. Όμως, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη επένδυση από τον Δήμο για την ανακαίνιση του γηπέδου, τοποθετώντας συνθετικό χλοοτάπητα. Η σημερινή εικόνα δεν θυμίζει καθόλου την προηγούμενη κακή, αλλά απέχει ακόμη ώστε να γίνει ένα πλήρες λειτουργικό γήπεδο με όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην τοπική κοινότητα!

πηγή: https://episkyros.gr/