Κεφαλονιά: Ο 12ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου σε κλικ: Η μάχη έως τον τερματισμό στο Αργοστόλι [εικόνες +βίντεο]

ράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με πολύ κόσμο και σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε ο 12ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου, μια γιορτή του αθλητισμού, το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου.

Από νωρίς το πρωί δρομείς όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Λίγο μετά τις 10:30 πραγματοποιήθηκαν οι παιδικοί αγώνες ταχύτητας με τους μικρούς δρομείς να τα δίνουν όλα, υπό τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων γονέων, συγγενών και φίλων.

Γύρω στις 11:30 δόθηκε η έναρξη του αγώνα των 10 χιλιομέτρων, στον οποίο φέτος συμμετείχαν 200 δρομείς όλων των ηλικιών.

Πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα, με τους δρομείς να ξεκινούν από την κεντρική πλατεία, διέσχισαν την οδό Ριζοσπαστών, περνώντας μπροστά από το Δημοτικό κολυμβητήριο κινήθηκαν προς το Φανάρι και συνέχισαν στον γύρο της Λάσσης μέχρι τα δωμάτια Όσκαρ, όπου έκαναν αναστροφή και επέστρεψαν από την ίδια διαδρομή στην κεντρική πλατεία για τον τερματισμό.

Στην γενική κατηγορία, πρώτος έκοψε το νήμα ο Σπύρος Σκαφιδάς με 37.57 στους άνδρες και η Κούλη Ανδριανή με 43.22 στις γυναίκες.

Γιάννης Λυκούδης και Πάρης Κουλουμπής

Καθώς τερμάτιζαν οι δρομείς τους υποδέχονταν οι μαζορέτες από το Εργαστήρι χορού PIROUΕTTE, οι οποίες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα παρουσίασαν και μια εξαιρετική χορευτική παράσταση.

Στο πλαίσιο του Βαλλιάνειου πραγματοποιήθηκαν αγώνες άρσης βαρών γυναικών στους οποίους νικήτρια αναδείχθηκε η Χαρά Μεταξά. Επίσης ο ΠΣ Μπάλλος παρουσίασε ένα εξαιρετικό χορευτικό πρόγραμμα.

Την διοργάνωση, την παρουσίαση και τον συντονισμό του αγώνα είχε αναλάβει, όπως κάθε χρόνο, η οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από την Βάνια Σαμόλη, την Κατερίνα Φωκά και τον Διονύση Φωκά.

 

Τα αποτελέσματα στις γενικές κατηγορίες έχουν ως εξής:

Άνδρες:
Σπύρος Σκαφιδάς 37.57
Βασίλης Λάσκαρης 39.30 Παναγιώτης Κατσαρής 40.49

Γυναίκες:
Κούλη Ανδριανή 43.22
Δερέ Μέμα 51.30
Τζόλα Ζεφη 51.59

Η ομάδα με την μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν η ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες!

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr