Κεφαλονιά: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ “ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ” ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ…Ακατάλληλο & το γήπεδο Ληξουρίου

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ “ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ” ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ…
ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ…

 

Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος

Το υποπτευθήκαμε μόλις είδαμε ότι από το επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ για το 2024 απουσίαζαν τα “ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ”. Μας το επιβεβαίωσαν και οι αρμόδιοι σε Κεφαλονιά και Πάτρα…Η αγαπημένη διοργάνωση του Στίβου δεν θα γίνει ούτε και εφέτος…Πίκρα και προβληματισμός; Σίγουρα ναι. Δεν ήταν λίγο να βλέπεις τον Μίλτο Τεντόγλου και τη Βούλα Παπαχρήστου να κάνουν ρεκόρ στον τόπο σου. Κι αντί το μίτινγκ αυτό να αναβαθμίζεται, να εξαφανίζεται!!! Και μιλάμε για διοργάνωση από το…πάνω ράφι που αντί να γιγαντωθεί, τείνει να αποτελέσει γλυκιά ανάμνηση…

Ας δούμε τι υποστήριξαν κάποιοι από τους ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα:

Νίκος Μεταξάς: “Έγιναν πολλά λάθη, μας έφαγε η γραφειοκρατία…”

-Κύριε Μεταξά θα θέλαμε την άποψη σας, καθώς όπως είναι γνωστό είστε η “ψυχή” της διοργάνωσης και ο εκπρόσωπος της Γ.Ε.Κ.
-“Κύριε Γιαννόπουλε είναι αλήθεια ότι έγιναν πολλά λάθη από διάφορες πλευρές. Υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις σε όλες τις διαδικασίες. Τα έργα δεν ξεκίνησαν και ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του ταρτάν βγήκε στον αέρα μόλις πριν από τέσσερις ημέρες…Με αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας στις ημερομηνίες που προβλεπόταν”.

-Που εντοπίζετε το πρόβλημα;
-“Σίγουρα στη γραφειοκρατία. Υπήρχε μία καθυστέρηση στη συνεννόηση ανάμεσα σε Δήμο και την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή με αποτέλεσμα να χαθεί η διοργάνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς ακόμα και αύριο να ξεκινούσαν τα έργα , θα χρειάζονταν μήνες για την ολοκλήρωση τους.”

-Αρκετοί συμπατριώτες μας ρωτούν, γιατί να μη γίνουν οι αγώνες στο Ληξούρι όπως το 2018.
-“Το Στάδιο Ληξουρίου δεν διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές και προδιαγραφές. Έχει ρωγμές και έχει υποστεί καθιζήσεις από τους σεισμούς του 2014. Επίσης, δεν είναι πιστοποιημένο για αγώνες τέτοιας κατηγορίας, για αγώνες υψηλού Αθλητισμού. Οπότε δεν τίθεται θέμα συζήτησης”.

Νίκος Μπαλάσης: “Ανέτοιμο το στάδιο Αργοστολίου. Δεν θα γίνουν οι αγώνες”

Ενδιαφέροντα πράγματα μας είπε και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Μπαλάσης: “Το ταρτάν στο Στάδιο Αργοστολίου είναι ακατάλληλο για αγώνες τέτοιου επιπέδου. Το γήπεδο είναι ανέτοιμο. Οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει. Πιθανότατα δεν ξεκίνησαν καν…Με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε για “ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ” εντός του 2024. Οι ημερομηνίες εφέτος είναι περιορισμένες λόγω και της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Για να γίνονταν τα “ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ” το επόμενο δίμηνο θα έπρεπε, ήδη, το ταρτάν να είναι έτοιμο. Εμείς θέλουμε την τέλεση των “ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ” στο εγγύς μέλλον. Είναι μία σημαντική διοργάνωση για την Περιφέρεια”.

Κώστας Μπούσιας: “Καθυστέρησαν υπερβολικά οι διαδικασίες”

Σύμφωνα με τον Τεχνικό Σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κ. Κώστα Μπούσια υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση σε όλες τις διαδικασίες και δεν θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες κορυφαίου επιπέδου σε ένα ακατάλληλο Στάδιο: “Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος που κόλλησε το θέμα, που υπήρξε πρόβλημα…Το σίγουρο είναι ότι δεν προχώρησε η διαδικασία με τους ρυθμούς που έπρεπε…Το ταρτάν δεν άλλαξε κι όσο δεν αλλάζει δεν μπορούμε να μιλάμε για “ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ”…Δήμος και Περιφέρεια πρέπει να δουν πιο ζεστά το θέμα και να προχωρήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή του ταρτάν, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι σε καλή κατάσταση…

Ακατάλληλο για τα “ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ” είναι και το Στάδιο Ληξουρίου, διότι δεν έχει ικανοποιητικό εξοπλισμό. Και εκεί το ταρτάν είναι ακατάλληλο για αγώνες Ά Κατηγορίας”.