ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα αδέλφια Γεώργιος (Georgios) και Αργύριος (Argyrios) Στεργιόπουλος, 12 και 8 ετών, αντίστοιχα, την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού απέδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν ακόμη και τους πιο φιλόδοξους στόχους, όχι μόνο στα θρανία, αλλά και στον στίβο.

Τα αδέλφια συμμετείχαν στις παιδικές και εφηβικές ομάδες μπάσκετ της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον και προπονούνταν τακτικά. Τον Μάρτιο λόγω του εγκλεισμού σταμάτησαν οι προπονήσεις και διακόπηκε το παιδικό και εφηβικό πρωτάθλημα μπάσκετ που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή.

Επειδή δεν επιτρέπονταν οι προπονήσεις των ομαδικών αθλημάτων οι γονείς του Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος και Δρ. Ματίνα το γένος Αργειτάκου πρότειναν στα παιδιά τους να ασχοληθούν με την δισκοβολία και την σφαιροβολία.

Από αριστερά οι Αργύριος Στεργιόπουλος, Αργύριος Αργειτάκος, Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος και Γιώργος Στεργιόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Στεργιοπούλου.

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις αρχικά με τον πατέρα τους που την περίοδο των σπουδών του ήταν δεινός αθλητής στίβου με την ομάδα  στίβου του Πολιτειακού Πανεπιστήμιου του Στόνι Μπρουκ του Λονγκ Άϊλαντ και μετέπειτα διαδικτυακά με τον ολυμπιονίκη του Ρίο Νικόλα Σκαρβέλη και συνάμα κάτοχο πανελληνίου ρεκόρ στην σφαιροβολία και οι επιδόσεις τους βελτιώνονταν με γοργούς ρυθμούς.

Τα παιδιά ερωτεύτηκαν τα αθλήματα και έκαναν όνειρα μια μέρα να φορέσουν την φανέλα της «Hellas» και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εγγράφτηκαν στην Amateur Athletic Union και στις 9 Ιουλίου 2020 μετέβησαν στο Λας Βέγκας της Νεβάδα για τους περιφερειακούς Εφηβικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Δυτικής Ακτής (West Coast Junior Olympics) και εξέπληξαν τους κριτές και τους προπονητές με τις επιδόσεις τους. Ο Γιώργος κέρδισε την πρώτη θέση στην δισκοβολία και την 3η θέση στην σφαιροβολία, ενώ ο Αργύριος την 1η θέση στην σφαιροβολία.

Ο Γιώργος, αριστερά και ο Αργύριος Στεργιόπουλος.

Οι επιτυχίες αυτές έδωσαν στους γονείς τους το έναυσμα της συμμετοχής τους στου εθνικούς Εφηβικούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έλαβαν χώρα από τις 5 έως και τις 9 Αυγούστου 2020 στο Satellite Beach στην Φλόριδα.

Ο Γιώργος Στεργιόπουλος κατέκτησε την 3η θέση στην δισκοβολία και την 5η θέση στην σφαιροβολία, ενώ ο Αργύριος Στεργιόπουλος την 2η θέση στην σφαιροβολία.

Ο Γιώργος κατά την διάρκεια των καθιερωμένων συνεντεύξεων με του Sport’s Channel μίλησε για τις δικές του εμπειρίες και δήλωσε με υπερηφάνεια ότι αναμένει με λαχτάρα να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την σημαία της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Στεργιόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Στεργιοπούλου.
Ο Αργύριος Στεργιόπουλος, ο οποίος κέρδισε το αργυρό μετάλλιο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Στεργιοπούλου.
Ο Γιώργος Στεργιόπουλος ο οποίος κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Στεργιοπούλου.
Τα μετάλλια των αδελφών Στεργιόπουλου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Στεργιοπούλου.

Πηγή: anamniseis.net

Προηγούμενο άρθρο“Ε ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !! Η νεολαία φταίει και όχι το χύμα και τσάτρα-πάτρα άνοιγμα του τουρισμού και των συνόρων”
Επόμενο άρθροΈνα βιβλίο θησαυρός για κάθε Ληξουριώτη | Εξαιρετική η παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Κατερέλου (pics+VIDEO)