Κορονοϊός – Πάτρικ Σιόμπεργκ: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες του πρώην παγκόσμιου ρέκορντμαν του ύψους μέσα στην εντατική

Στον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του βγήκε νικητής. Ο Πάτρικ Σιόμπεργκ, ένας από τους καλύτερους άλτες του ύψους όλων των εποχών, με μετάλλια σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις του στίβου, έδωσε μάχη με τον κορονοϊό και νίκησε.

Στα 56 του χρόνια, ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής, ο οποίος στην πατρίδα του επιτελεί μεγάλο κοινωνικό έργο από την στιγμή που κατάφερε να βγει από τον σκοτεινό κόσμο των ουσιών, δημοσίευσε συγκλονιστικές φωτογραφίες του μέσα από την εντατική και έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα για στους αρνητές του κορονοϊού.

«Κατάλαβα πόσο απαίσια είναι η κατάσταση της νόσου για το covid-19, όταν είναι πολύ δύσκολο να πάρεις αέρα και είναι σαν να πνίγεσαι. Τώρα καταλαβαίνω πόσο κοντά ήταν. Αποτίω φόρο τιμής σε όλους όσους με φρόντιζαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαμονής μου στην εντατική», έγραψε ο Σιόμπεργκ στην σελίδα του στο facebook και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο των γιατρών και νοσοκόμων, ενώ χαρακτήρισε «ηλίθιους» εκείνους που θεωρούν ότι ο κορονοϊός είναι απάτη.

Ο Πάτρικ Σιόμπεργκ νοσηλεύτηκε για περίπου 40 ημέρες, ενώ για δύο εβδομάδες ήταν διασωληνωμένος στην εντατική, όπου έχασε 15 κιλά και την πρώτη ημέρα που βγήκε από την μονάδα, δεν μπορούσε να κινηθεί. Είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο στις  αρχές Μαρτίου με βαριά πνευμονία, που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Ο πρώην πρωταθλητής του ύψους αποχώρησε από τον ενεργό δράση το 1999, έχοντας κατακτήσει μετάλλια σε όλους τους σημαντικούς αγώνες του στίβου. Το 2011, ωστόσο, συγκλόνισε όλο τον κόσμο, όχι με τα κατορθώματά του στους στίβους, αλλά με το βιβλίο του. Ο τίτλος του; «Όσα δεν είδατε».

 

Οι αποκαλύψεις του Σιόμπεργκ προκάλεσαν ανατριχίλα. Δημοσιοποίησε ότι από την ηλικία των 10 ετών τον βίαζε ο προπονητής του, Βίλιο Νουσιάινεν.

Ο Νουσιάινεν, λίγο καιρό μετά τον πρώτο βιασμό του Σιόμπεργκ, πλησίασε τη μητέρα του μικρού αθλητή, σχετίστηκε μαζί της και τελικά μετακόμισε στο σπίτι τους.

Ο βιαστής του Σιόμπεργκ απέκτησε διπλό ρόλο: Και προπονητής/μέντορας και πατριός. Ο ίδιος ο Σιόμπεργκ είπε ότι ο προπονητής του «διαισθάνθηκε το κενό ισχυρού πατρικού προτύπου και το εκμεταλλεύτηκε». Πρόσθεσε ότι «στόχευε στα παιδιά για τα οποία οι επιδόσεις στον αθλητισμό ήταν πολύ σημαντικές, διότι μέσα από αυτές αισθάνονταν την ανάγκη να αποδείξουν (και στους γονείς τους) ότι έχουν αξία, μέσα από αυτές αποκτούσαν αυτοπεποίθηση».

Πηγή: https://stivos.sports3.gr/