Μαρία Μάστορα: Η πρώτη γυναίκα διαιτητής από τα Πουλάτα!

Είναι γεγονός ότι το ποδόσφαιρο ήταν και εν πολλοίς παραμένει ένα ανδρικό άθλημα. Το αυτό ισχύει και για την διαιτησία που επίσης είναι ένας ανδροκρατούμενος, όσο και πολύπαθος κατά γενική ομολογία χώρος. Πολλώ δε μάλλον στην Κεφαλλονιά που η συμμετοχή του ωραίου φύλλου στις ποδοσφαιρικές μας δράσεις είναι περιορισμένη.

Ωστόσο φαίνεται πως τελευταία κάτι αλλάζει και μάλιστα το χωριό μας πρωταγωνιστεί στη συγκεκριμένη αλλαγή, καθώς η συγχωριανή μας Μαρία Μάστορα αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο της διαιτησίας και να απονέμει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς τη σχετική εκπαίδευση στη Σχολή Διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης. Μάλιστα την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση ως βοηθός διαιτητή στον αγώνα της κατηγορίας Κ12 μεταξύ του Α.Ο. Σάμης και του Εθνικού Κεφαλλονιάς που διεξήχθη στο γήπεδο του Καραβομύλου και που για την ιστορία έληξε με νίκη των γηπεδούχων με το ευρύ 7-0.

Μεγαλώνει λοιπόν η ποδοσφαιρική κοινότητα των Πουλάτων, καθώς κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο τέσσερεις νέοι συγχωριανοί μας αγωνίζονται σε ομάδες του νησιού και δυο, συμπεριλαμβανομένης της Μαρίας, ως αξιολογημένοι διαιτητές της Τοπικής Ένωσης!

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα στη Μαρία, που ειρήσθω εν παρόδω είχε αρκετά καλή απόδοση στον πρώτο της αγώνα, καλή επιτυχία και να την καμαρώσουμε στο μέλλον σε αγώνες μεγαλύτερης κατηγορίας και γιατί όχι και εκτός Κεφαλλονιάς!

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr