Μαριέτα Τοπολλάι: Δείτε την Κεφαλονίτισσα γυμνάστρια με την Εθνική ανσάμπλ νεανίδων στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα στη Βάρνα (βίντεο)

Με ένα αισιόδοξο βλέμμα στο μέλλον, από την Εθνική ανσάμπλ νεανίδων, άνοιξε για τα ελληνικά χρώματα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στη Βάρνα της Βουλγαρίας, το πρωί της Τετάρτης (09/06).

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Ευτυχία Δωδεκάτου, Ελπίδα Εγγλέζου, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου, Ραφαηλία Φούρλη, συγκέντρωσε 30,650 β. στο πρόγραμμα με 5 μπάλες και 22,500 β. στις 5 κορδέλες, καταλαμβάνοντας την 6η θέση μεταξύ 10 χωρών στον Α’ Όμιλο του σύνθετου αγώνα με 53,150 βαθμούς και ενώ απομένει η διεξαγωγή του Β’ Ομίλου.

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή σε μία μεγάλη διοργάνωση για τις γεννημένες το 2006 Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες έχουν την προοπτική να συνεχίσουν σε ανοδική πορεία και να προσφέρουν περισσότερα στις Εθνικές ομάδες σε βάθος χρόνου.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής ολοκληρώνεται το απόγευμα (19:00 – 19:40) με τους δύο επιμέρους τελικούς οργάνων του ανσάμπλ νεανίδων, με την συμμετοχή οκτώ ομάδων σε καθέναν από αυτούς.

Αύριο (Πέμπτη 10/06, 10:00 – 19:30) σειρά θα πάρουν οι αθλήτριες του ατομικού γυναικών, με το πρώτο από τα δύο σκέλη του προκριματικού, που περιλαμβάνει προγράμματα με στεφάνι και με μπάλα.
Οι Ελένη Κελαϊδίτη και Ιωάννα Μαγοπούλου θα αγωνιστούν στον χρονικά τελευταίο όμιλο (17:30 – 19:30), με στόχο ένα καλό ξεκίνημα στην προσπάθειά τους για είσοδο στην προνομιούχο 24άδα του σύνθετου ατομικού, οι φιναλίστ του οποίου θα έχουν στην συνέχεια την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα Ολυμπιακό εισιτήριο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής ανσάμπλ νεανίδων στις 5 μπάλες (30,650 β.):

Το πρόγραμμα της Εθνικής ανσάμπλ νεανίδων στις 5 κορδέλες (22,500 β.):

Πηγή: http://www.ego-gymnastics.gr/