Να και κάτι ξεχωριστό: Έρχεται το “juniors’ sprint” του Kefalonia Backyard Ultra

Λιγότερες από 10 ημέρες έμειναν για την εκκίνηση του Kefalonia Backyard Ultra, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 από το Θαλασσόμυλο του Αργοστολίου. Έναν αγώνα που αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε για να ευχαριστηθούν όσοι τρέχουν ultra αποστάσεις, όσοι έβαλαν στόχο να ολοκληρώσουν τον πρώτο τους ultra και ΟΛΟΙ όσοι τρέχουν μικρότερες αποστάσεις αλλά αυτή τη φορά, ΔΕΝ θέλουν να πάνε πιο γρήγορα, ΑΛΛΑ να πάνε πιο μακριά…

Σε έναν αγώνα λοιπόν για όλους, θα ήταν αδύνατο να μην σχεδιάσουμε για τα παιδιά μας, το μέλλον του αθλητισμού.

Σας ανακοινώνουμε λοιπόν πως την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Θαλασσόμυλο, θα πραγματοποιηθεί το «juniors’ sprint» του Kefalonia Backyard Ultra.

Το juniors’ sprint θα έχει τρεις κατηγορίες:
1] Παιδιά 8-10 ετών [Γ΄ & Δ΄ δημοτικού σχολείου] τα οποία θα συμμετέχουν σε αγώνα cross-country (εκτός δρόμου) απόστασης 200 μέτρων, σε πολύ ήπια διαδρομή, που αποβλέπει στην γνωριμία των παιδιών μας με τους εκτός δρόμου αγώνες.

2] Παιδιά 10-12 ετών [Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού σχολείου] τα οποία θα συμμετέχουν σε αγώνα cross-country (εκτός δρόμου) απόστασης 200 μέτρων, σε ήπια διαδρομή, που αποβλέπει στην γνωριμία των παιδιών μας με τους εκτός δρόμου αγώνες.

3] Παιδιά 12-15ετών [Γυμνασίου], τα οποία θα συμμετέχουν σε αγώνα cross-country (εκτός δρόμου) απόστασης 600 μέτρων, με 40 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, που πραγματοποιείται σε χωματόδρομο χωρίς τεχνικές δυσκολίες, αλλά σε διαδρομή απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί workshop με θέμα «Yoga & Pilates για παιδιά» από το στούντιο ευεξίας «YSPK The Yoga & Pilates Society».

Τέλος στους μικρούς μας φίλους, θα κληρωθούν δώρα, προσφορά του καταστήματος αθλητικών ειδών «XL Store».

Πρόγραμμα Κυριακής 14/04/2024:
11.00΄ ώρα: Προσέλευση των παιδιών για εγγραφές.
12.00΄ ώρα: Αγώνες ηλικιακής κατηγορίας 8-10 και 10-12 ετών [αγόρια και κορίτσια] και αμέσως μετά Yoga & για παιδιά δημοτικού.
13.00΄ ώρα: Αγώνες ηλικιακής κατηγορίας 12-15 ετών [αγόρια και κορίτσια] και αμέσως μετά Yoga για παιδιά γυμνασίου.
14.00΄ ώρα: Κλήρωση δώρων για τα παιδιά.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!