ΝΕΟ Ληξουρίου: Τρελοί και ωραίοι Κεφαλονίτες!

Η ομάδα μπάσκετ του ΝΕΟ Ληξουρίου μέσα σε λίγα χρόνια σκαρφάλωσε από τα τοπικά στη Β’ Εθνική!

ΝΕΟ Ληξουρίου: Τρελοί και ωραίοι Κεφαλονίτες!

Το Ληξούρι για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Αν και με μόλις 22 χρόνια ζωής, το τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΝΕΟΛ με σωστή και καλή δουλειά κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην πυραμίδα του ελληνικού μπάσκετ και γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του κεφαλονίτικου μπάσκετ που θα παίξει σε τόσο υψηλή κατηγορία!

«Συγκίνηση και υπερηφάνεια»

Πρόεδρος του ΝΕΟΛ ο Βαγγέλης Βολτέρας, ο οποίος άνοιξε την καρδιά του στο «ΦΩΣ» και μίλησε για αυτήν τη σπουδαία επιτυχία!

Το Ληξούρι για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική! Ποια τα συναισθήματα;

Όταν ενημερωθήκαμε από την ΕΟΚ ότι η ομάδα μας κατέκτησε το εισιτήριο της ανόδου στη Β’ Εθνική για τη σεζόν 2020-21, νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση. Δεδομένου μάλιστα ότι η απόφαση αυτή καθιστά τον ΝΕΟΛ την πρώτη ομάδα στην ιστορία του κεφαλονίτικου μπάσκετ που θα αγωνιστεί σε τόσο υψηλή κατηγορία, η συγκίνηση και η υπερηφάνεια που αισθανόμαστε γίνονται ακόμα μεγαλύτερες!

Πείτε μας δυο λόγια για τον σύλλογο. Πόσα τμήματα αριθμεί, πόσα παιδιά έχει στις τάξεις του;

Ο καθρέφτης όλης της προσπάθειας του σωματείου μας είναι η αντρική ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, πίσω από αυτήν υπάρχει πάρα πολλή δουλειά στα παιδικά τμήματα, στο προπονητικό τιμ και στην κοινωνία που στηρίζει τον ΝΕΟΛ. Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν στις ακαδημίες μας 6 τμήματα με συνολικά περίπου 100-120 παιδιά, αριθμός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για εμάς, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε ένας πολύ μικρός τόπος. Όλοι εμείς στον ΝΕΟΛ λειτουργούμε ομαδικά, λειτουργούμε σαν μια οικογένεια, σαν μια μικρή κοινωνία που θέλει όλα τα μέλη της να είναι ευχαριστημένα!

Η ομάδα πού παίζει; Ανταποκρίνεται στις ανάγκες το γήπεδο;

Η ομάδα μας αγωνίζεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου, οι υποδομές του οποίου είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Μάλιστα, με την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια, διαθέτουμε αποδυτήρια σύμφωνα με τα πρότυπα των ομάδων που αγωνίζονται στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ακόμη, υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο που βοηθά πάρα πολύ την ομάδα, ενώ και ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε άρτια κατάσταση.

Ποιες οι σχέσεις με τις υπόλοιπες ομάδες του νησιού; Θα ήταν εφικτή μια συνένωση ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα;

Οι σχέσεις μας με τις υπόλοιπες ομάδες μπάσκετ του νησιού είναι άριστες και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Θεωρούμε πως μια συνένωση θα ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς υπάρχουν βασικά ζητήματα που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, όπως για παράδειγμα το θέμα της απόστασης. Ωστόσο, από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση προκύψει σχετικά με αυτό το θέμα, ειδικά μάλιστα αν πρόκειται να ευνοήσει το μέλλον του κεφαλονίτικου μπάσκετ.

Οι τοπικοί φορείς βοηθούν; Ο κόσμος;

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε έχουμε συμπληρώσει ως διοίκηση ήδη σχεδόν έναν μήνα δουλειάς προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με πολλούς από τους χορηγούς μας αλλά και με τις τοπικές αρχές. Αυτό που βλέπουμε έως τώρα είναι ότι όσοι μας στήριξαν το προηγούμενο διάστημα θα είναι διατεθειμένοι, παρά τη δυσκολία της τωρινής κατάστασης, να μας στηρίξουν και τη νέα χρονιά.

Όσον αφορά τον κόσμο, ως ομάδα έχουμε καταφέρει κάτι σπάνιο, το να παίζουμε σε κάθε εντός έδρας αγώνα με γεμάτο γήπεδο και να έχουμε σημαντική παρουσία φιλάθλων μας και σε όλα σχεδόν τα εκτός έδρας παιχνίδια μας. Αυτή η αγάπη του κόσμου μάς γεμίζει όλους δύναμη και για τον λόγο αυτόν νιώθουμε την ανάγκη σε κάθε ευκαιρία να ευχαριστούμε τον καθένα ξεχωριστά από τους φιλάθλους μας για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια!

«Δικαίωση των κόπων μας»

Προπονητής της ομάδας τα τελευταία χρόνια ο Μάρκος Τζουγανάτος. Ο ικανός τεχνικός μίλησε στο «ΦΩΣ» για τα μυστικά της επιτυχίας!

Ο ΝΕΟΛ έκανε άλλο ένα άλμα και ανέβηκε στη Β’ Εθνική. Πώς νιώθετε;

Η άνοδος αποτέλεσε για εμάς μια δικαίωση όλων των κόπων της χρονιάς που πέρασε. Είναι η δικαίωση της επιμονής, της υπομονής και της πίστης μας στις δυνάμεις μας. Σίγουρα δεν είναι κάτι που ήρθε εύκολα. Πιστεύω ότι είναι το αποτέλεσμα πολλών μικρών πραγμάτων που έγιναν σωστά και στο σύνολό τους έφεραν τη συγκεκριμένη επιτυχία.

Περιμένατε την άνοδο σε αυτήν την περίεργη χρονιά;

Η άνοδος δεν ήταν στους πρώτους άμεσους στόχους μας, αλλά στην πορεία του πρωταθλήματος αρχίσαμε να βλέπουμε ότι η συστηματική μας δουλειά θα μπορούσε να φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι, από τη μέση της χρονιάς και μετά αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν έτοιμοι για την άνοδο, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα παλέψουμε αυτήν τη νέα πρόκληση με όλες μας τις δυνάμεις, όπως ακριβώς κάνουμε μέχρι σήμερα.

Και τώρα ποιοι οι στόχοι; Θα διατηρηθεί ο κορμός της ομάδας;

Πρόκειται να κρατήσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του κορμού από την περσινή χρονιά και θα προστεθούν και κάποιοι καινούργιοι παίκτες, οι οποίοι θα ταιριάζουν στο στιλ και στο χαμηλό προφίλ της ομάδας. Ο στόχος μας για τη φετινή χρονιά είναι μεν να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και προτεραιότητά μας είναι να πλαισιωθεί η ομάδα με καλούς παίκτες, αλλά το πιο σημαντικό για εμάς είναι να πλαισιωθεί με παίκτες που θα έχουν καλό χαρακτήρα. Διότι το νόημα για τον ΝΕΟΛ είναι οι παίκτες που παίζουν στην ομάδα να αποτελούν πρότυπο για τα μικρά παιδιά και να τα φέρνουν πιο κοντά στο άθλημα.

Τελικά, είναι… τρελοί οι Κεφαλονίτες;

Αν λέγαμε σε κάποιον πριν από δύο χρόνια, που ο ΝΕΟΛ αγωνιζόταν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, ότι η ομάδα μας θα κατάφερνε να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική, θα μας πέρναγε για τρελούς. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, επιβεβαιώνουμε ότι τελικά είμαστε… τρελοί εμείς οι Κεφαλονίτες!

«Ένας μικρός άθλος»

Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ Γρηγόρης Τρυφωνόπουλος έχει ζήσει την τρελή κούρσα του ΝΕΟΛ από τα τοπικά στη Β’ Εθνική! Το «ΦΩΣ» μίλησε και μαζί του.

Συγχαρητήρια για την άνοδο. Για πού το έχει βάλει σκοπό το Ληξούρι;

Για μια νησιώτικη ομάδα, όπως ο ΝΕΟΛ, με μόλις δύο χρονιές εμπειρία στη Γ’ Εθνική, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτό που καταφέραμε είναι ένας μικρός άθλος αλλά και μια δίκαιη άνοδος. Μας αρέσει να προχωράμε με μικρά και σταθερά βήματα. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε προσεκτικά τη νέα χρονιά και ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε και φέτος μαζί με τους φιλάθλους μας εξίσου έντονες στιγμές, καθώς και ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να γιορτάσουμε πολλά ακόμα επιτεύγματα στη νέα αυτή κατηγορία.

Μπορεί να σταθεί στη Β’ Εθνική η ομάδα;

Πιστεύω ότι η διοίκηση της ομάδας έχει αποδείξει τον καλό προγραμματισμό της, ενώ το τεχνικό τιμ έχει τις γνώσεις και τις δυνατότητες για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις νέες προσθήκες παικτών που θα γίνουν στην ομάδα, και με «6ο παίκτη» τον κόσμο μας, πιστεύω ότι θα φέρουν ένα πολύ καλό σύνολο, που θα μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στη Β’ Εθνική.

Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Στον ΝΕΟΛ υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα. Με τον κόσμο μάλιστα συνεχώς δίπλα μας, και στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια, αισθάνομαι σαν να είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια! Γι’ αυτό χαίρομαι που συνεχίζω να αγωνίζομαι σε αυτήν την ομάδα, που έχει να μου προσφέρει ακόμα πολλές εμπειρίες. Άμεσος στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι να συνεχίσω να αποτελώ πολύτιμο παίκτη για την ομάδα μου και μέσα από σκληρή δουλειά να συνεχίσω να βελτιώνομαι.

Πού αφιερώνετε την επιτυχία;

Την ιστορική αυτή επιτυχία μας την αφιερώνουμε σε όλους όσοι μας βοήθησαν στο να έχουμε μια εξαιρετικά καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και να εξασφαλίσουμε την άνοδο. Ιδιαίτερα μάλιστα στους φιλάθλους μας, που πίστεψαν μαζί μας στον δύσκολο στόχο μας. Ακόμη, την αφιερώνουμε στους χορηγούς μας και την τοπική μας κοινωνία, που με τη στήριξή τους καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις απαιτήσεις των εθνικών κατηγοριών.

ΝΕΟΛ – Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου

Ρόστερ 2019-20

Δημήτρης Λαμπρόπουλος

Φράντσι Μπέτι

Μιχάλης Πολίτης

Φίλιππος Πυλαρινός

Ανδρέας Ρεκουνιώτης

Ανδρέας Πορτελάνος

Φώτης Ιωάννου

Ηλίας Αντωνάτος

Γεράσιμος Αντωνάτος

Γιώργος Θεοδωράκος

Χρήστος Συνοδινός

Γρηγόρης Τρυφωνόπουλος

Δημήτρης Τζουγανάτος

Προπονητής: Μάρκος Τζουγανάτος

Βοηθοί προπονητή: Ανδρέας Χάιδας, Λεωνίδας Παπαδάτος

Γυμναστής: Παναγής Μαρκέτος

Πηγή: fosonline.gr