Ο Κεφαλονίτης Μάκης Λουκέρης, στοχεύει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κερδίσει τον αγώνα Stawell Gift στην Αυστραλία

Ο Μάκης Λουκέρης (αριστερά) με τον προπονητή του, Craig Muir (δεξιά). Φωτογραφίες: Supplied

Ο 20χρονος ομογενής δρομέας ταχύτητας, κατέκτησε την 4η θέση στον φετινό τελικό του αγώνα Stawell Gift, όντας ο νεαρότερος φιναλίστ, και τρέχει σαν αστραπή για τον επόμενό του στόχο

Ο 20χρονος ομογενής δρομέας ταχύτητας (σπρίντερ), Μάκης Λουκέρης (Makis Loukeris), κατέκτησε την τέταρτη θέση στον τελικό του αγώνα Stawell Gift, που διεξήχθη φέτος στη Βικτώρια.

Ο επόμενος στόχος του;

Να καταφέρει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που μία μέρα θα αναδειχθεί ο νικητής του αγώνα.

«Ήθελε πολύ να φτάσει στον τελικό και πέτυχε τον στόχο του. Έκανε πολλές θυσίες και νιώθω απίστευτα περήφανος για το επίτευγμα του Μάκη», δήλωσε ο πατέρας του Μάκη, Γιώργος Λουκέρης, στον «Νέο Κόσμο».

Ο αγώνας σπριντ (αγώνισμα στίβου μικρών αποστάσεων, δηλαδή από 100 έως 400 μέτρα, όπου ο αθλητής τρέχει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα), πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο του Καθολικού Πάσχα (30 Μαρτίου – 1 Απριλίου), ενώ οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε προκριματικούς και ημιτελικούς αγώνες, πριν φτάσουν στον τελικό.

Ο ομογενής δρομέας, ήταν ο νεότερος φιναλίστ φέτος, δείχνοντας πολύ θετικά σημάδια στην πρώιμη καριέρα του στο σπριντ, η οποία ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, όταν εντάχθηκε στην αγωνιστική ομάδα NESP και άρχισε να προπονείται υπό την καθοδήγηση του προπονητή, Craig Muir, κάτι που τον βοήθησε να αναπτύξει τις ικανότητές του, αξιοποιώντας ακόμα καλύτερα την ταχύτητα που ήδη διέθετε.

Ο Μάκης Λουκέρης στοχεύει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κερδίσει τον αγώνα Stawell Gift

«Ο Μάκης ήταν πάντα από τη φύση του γρήγορος. Ο προπονητής του τον βοήθησε πάρα πολύ με την τεχνική του, η οποία σε συνδυασμό με τη φυσική του κλίση προς τον αθλητισμό και την άσκηση καθώς και την προπόνησή του, τον βοήθησε να βελτιωθεί στο σημείο που βρίσκεται τώρα», πρόσθεσε ο κ. Λουκερης.

«Σίγουρα, τα καλύτερα αποτελέσματά του δεν έχουν έρθει ακόμα».

Ο πατέρας του 20χρονου ομογενή αθλητή, τόνισε ότι έχει υπάρξει «μάρτυρας όλων των προσπαθειών και της δουλειάς που έχει καταβάλει (ο γιός του) για αυτή τη διοργάνωση, αφού ξεκίνησε να προπονείται τον Ιούνιο του 2023 σε καθημερινή βάση, πρωί και βράδυ».

Ο κ. Λουκέρης, ο οποίος γεννήθηκε στην Αυστραλία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα με την οικογένειά του σε ηλικία έξι ετών, εξήγησε ότι «οι (δρομικές) εκδηλώσεις, που βρίσκονται υπό την ‘ομπρέλα’ της Victorian Athletic League, ξεκινούν από τον Νοέμβριο και διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι το Πάσχα των Καθολικών», ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί «σε διάφορες περιοχές σε όλη τη Βικτώρια».

Επιπλέον, ο ίδιος εξήγησε, ότι οι εν λόγω δρομικές εκδηλώσεις προσφέρουν τη δυνατότητα στους αθλητές, να προετοιμαστούν καταλλήλως, βελτιώνοντας σταδιακά τις ικανότητές τους στο αγώνισμα του σπριντ, πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα Stawell Gift.

Ο Μάκης Λουκέρης σε αγώνα σπριντ (δεύτερος από τα δεξιά).

Ο Μάκης, ο οποίος μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Βικτώρια το 2013 από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς, όταν ήταν 12 ετών, έχει συμμετάσχει σε κάθε διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα από το 2016, αγωνιζόμενος στις κατηγορίες U18 όταν ήταν μικρότερος, κάτι που αποτέλεσε μία ιδιαίτερα απολαυστική εμπειρία για το δίδυμο πατέρα-γιο.

«Το γεγονός ότι άνθρωποι από όλη την Αυστραλία έρχονται για να αγωνιστούν εκεί, του προσδίδει μεγαλύτερο κύρος και ο Μάκης ονειρευόταν από μικρός να αγωνιστεί στον τελικό, πράγμα που ευτυχώς τώρα το κατάφερε».

Ο κ. Λουκέρης δήλωσε ότι τα μάτια του γιού του είναι τώρα στραμμένα στον επόμενο στόχο του.

«Στις συνεντεύξεις που έλαβαν χώρα μετά τον αγώνα, του ανέφεραν ότι κανένας Έλληνας δεν έχει κερδίσει ποτέ, κάτι που του έχει ‘εμφυτεύσει’ την ιδέα στο μυαλό του να κερδίσει και να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα το καταφέρει».

Ο νεαρός σπρίντερ, ο οποίος βρίσκεται στο δεύτερο έτος σπουδών του στην Οστεοπαθητική στο Πανεπιστήμιο RMIT, θα συνεχίσει την προπόνησή του στον στίβο στα 100 μέτρα, καθώς ελπίζει να ενταχθεί μια μέρα στην εθνική ομάδα, κάτι που ο κ. Λουκέρης δήλωσε ότι είναι ο «απόλυτος στόχος» του γιου του.

Εκτός από το τρέξιμο, ο δραστήριος αθλητής είναι επίσης διαιτητής στο Football Victoria (έχοντας διευθύνει πέρυσι τον τελικό της NPL U21), γεγονός που τον συνδέει με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν πρώην διαιτητής στη Β’ και Γ’ Εθνική της Ελλάδας, και διευθύνει επίσης ημιεπαγγελματικά παιχνίδια στη Βικτώρια.

Το μέλλον δείχνει να είναι εξαιρετικά λαμπρό για τον νεαρό σπρίντερ και φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να τον δούμε να πραγματοποιεί τις επόμενες μεγάλες επιτυχίες του.

πηγή: https://neoskosmos.com/