Ώρα αποφάσεων από ΕΟΚ: Κανένας υποβιβασμός-Τρεις άνοδοι ομάδων-Θα ανέβει κατηγορία ο ΝΕΟΛ;

Μετά από τις ανακοινώσεις της Πολιτείας αρχίζουν και βγαίνουν στο προσκήνιο για το τι μέλει γενέσθαι στις Εθνικές Κατηγορίες. Η Πολιτεία έριξε άτυπα το μπαλάκι στην ΕΟΚ, να αποφασίσει για τις αλλαγές που θα προκύψουν για την επόμενη αγωνιστική χρονιά στα Εθνικά πρωταθλήματα. Η ΕΟΚ ήδη έχει στείλει επιστολές στις ομάδες, με τις 15 από τις 16 ομάδες της Α2 να δημοσιεύουν στον τύπο το υπόμνημα τους, κάτι που αναμένεται στο ίδιο μήκος κύματος να κυμανθούν και τα αντίστοιχα υπομνήματα των υπόλοιπων κατηγοριών μες τις επόμενες μέρες.

Ασφαλείς πληροφορίες μας λένε ότι θα ανακοινωθεί σήμερα η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία του covid 19 και το επικρατέστερο σενάριο όσον άφορα για τις ομάδες της Δυτικής Ελλάδας στις Εθνικές Κατηγορίες που  θα προβεί  στις εξής αλλαγές παίρνοντας υπόψιν τις βαθμολογίες που υπήρξαν:

Basket League

16 ομάδες(14 + 2 ομάδες Α2)

Χαρίλαος Τρικούπης-Διαγόρας Δρυοπιδέων

Απόλλων Πάτρας

Α.Ο. Αγρινίου

Κόροιβος

Α2

18 ομάδες (16-2 Basket League + 2 Β’ Εθνική Νότου+2 Β’ Εθνική Βορρά)

Κανένας υποβιβασμός

Δεν συζητείται η δημιουργία δύο ομίλων

Β’ Εθνική

Προβιβασμός Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου

Κανένας υποβιβασμός

Γ’ Εθνική Νότου

Αχαγιά ’82

Παναχαϊκή

Γλαύκος

Ακράτα

Άνοδος Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας (1η θέση βάση προκήρυξης)

Κανένας υποβιβασμός

Υ.Γ. Ο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου παίρνει την άνοδο στην Β’ Εθνική με αιτιολογία των ποσοστό νικών που είχε με την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων.

Πηγή: westbasket.gr