Πύρρος Δήμας: Τι απαντά για την υπόθεση Γεράσιμου Γαλιατσάτου-Η καταγγελία του Κεφαλονίτη αρσιβαρίστα για σεξουαλική παρενόχληση

Τη θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών αναφορικά με την καταγγελία του αθλητή Γεράσιμου Γαλιατσάτου πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από άγνωστο άτομο στην πτήση από το Μπουένος Άιρες στη Μαδρίτη τον Οκτώβριο του 2018, εξέφρασε ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας στο Sports3.

Η πλευρά του αθλητή κατηγορεί τόσο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πύρρο Δήμα όσο και τον τεχνικό της εθνικής ομάδας Οδυσσέα Δήμα πως αναχώρησαν μια ημέρα νωρίτερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες, αφήνοντας τον 17χρονο να ταξιδέψει ουσιαστικά μόνος του στην πτήση για Μαδρίτη, οπότε και δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από άγνωστο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας μιλώντας στο Sports3, τόσο για το ταξίδι επιστροφής, όσο και για όσα συνέβησαν στη διάρκεια των αγώνων, έπειτα από μια άκυρη προσπάθεια που του χρέωσαν οι κριτές, είπε τα εξής:

«Την ευθύνη για την οργάνωση του ταξιδιού σε διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων την έχει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και όχι η ομοσπονδία.

Η ΕΟΕ είναι αυτή που αποφασίζει πότε θα αναχωρήσει ο αθλητής, ο προπονητής, ο παράγοντας, ο γιατρός.

Υποστηρίζουν πως ο αθλητής ήταν μόνος του στην επιστροφή. Όμως δεν είναι έτσι, ταξίδεψε μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής, που συνόδευε ο αρχηγός αποστολής της Ολυμπιακής ομάδας, ο Γιάννης Καρράς, που βοήθησε πάρα πολύ στην υπόθεση.

Αναφορικά με ό,τι έγινε στους αγώνες, ο αθλητής χειροδίκησε στον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων κι εμείς προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε

Εμείς κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να προστατεύσουμε το παιδί, τόσο στην ώρα του συμβάντος, όσο και στην ακρόαση στη ΔΟΕ κι αυτό είναι το “ευχαριστώ”.

Την επόμενη ημέρα ο αθλητής βρέθηκε ενώπιων της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ και η πρόταση από την πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας ήταν να τιμωρηθεί για τέσσερα χρόνια.

Επειδή ήταν ανήλικο παιδί, εμείς ως ομοσπονδία προσπαθήσαμε να πιέσουμε και να γλιτώσει την τιμωρία.

Τελικά, ο αθλητής απολογήθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της Ομοσπονδίας και τιμωρήθηκε με ποινή 40 ημερών».

Διαβάστε εδώ τις καταγγελίες Γαλιατσάτου

Πηγή: https://arsi-varwn.sports3.gr/