Μόλις 16 ετών και ήδη αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού! Η Αποστολία Αντωνάτου έκανε κάτι που ελάχιστοι πίστευαν: έσπασε το φράγμα των 11.90 στα 100 μέτρα και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του ελληνικού σπριντ!
Με χρόνο 11.88 και ευνοϊκό άνεμο (+1,8), η νεαρή σπρίντερ πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ κατά τη διάρκεια των αγώνων «Δρόμεια», τερματίζοντας πρώτη στη σειρά της και αφήνοντας άφωνους κοινό και ειδικούς. Πρόκειται για τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Κ18 και την κορυφαία όλων των εποχών για 16χρονη (Κ17) στην Ελλάδα!
Το ταλέντο που «τρέχει» για… ρεκόρ
Η Αντωνάτου είχε ήδη δείξει τα σημάδια της φετινής εκρηκτικής φόρμας, έχοντας 11.95 ως προηγούμενο ρεκόρ, αλλά η χθεσινή της εμφάνιση επιβεβαίωσε ότι δεν είναι απλώς μια ανερχόμενη σπρίντερ — είναι μια αθλήτρια με πορεία προς την κορυφή.
Η μέχρι πρότινος κάτοχος του ρεκόρ Κ17, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, είχε τρέξει 11.94 στην ίδια ηλικία. Το ρεκόρ αυτό έσπασε αρχικά φέτος από την Ιωάννα Τσίγκα (επίσης γεννηθείσα το 2009) με 11.91 — και λίγες εβδομάδες μετά, η Αντωνάτου το κατέρριψε εκ νέου με 11.88, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα.
Νέα γενιά-φωτιά στο ελληνικό σπριντ
Το πιο εντυπωσιακό; Οι δύο κορυφαίες επιδόσεις στην Κ17 φέτος ανήκουν σε αθλήτριες που γεννήθηκαν το 2009, κάτι που προμηνύει μια «έκρηξη» ταλέντου στον ελληνικό στίβο τα επόμενα χρόνια.
Με την ωριμότητα και την τεχνική της εξέλιξη να ξεχωρίζουν ήδη από τώρα, η Αποστολία Αντωνάτου δείχνει πως δεν είναι απλώς μια βολίδα που έλαμψε στιγμιαία — αλλά ένα διαμάντι που μόλις άρχισε να γυαλίζει.
Με πληροφορίες από Στατιστικα Ελληνικου στιβου
![1]](https://kefaloniamagazine.gr/wp-content/uploads/2025/07/1-15-640x425.jpg)


