Στεφανία Παπαδάτου: Αργυρό μετάλλιο στο 35ο Πανελλήνιο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα στη Λάρισα (εικόνες)

35ο Πανελλήνιο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα στη Λάρισα

-8 μαθητές μας

-Εξαιρετική παρουσία

-Αργυρό Μετάλλιο από Στεφανία Παπαδάτου

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.) συγχαίρει ΟΛΑ τα παιδιά που συμμετείχαν στους τελικούς του ” 35ού Πανελληνίου Μαθητικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος “, που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα, το διήμερο 28-29/4/24.

Η παρουσία των 8 μαθητών/τριών, ανάμεσα σε 730 συμμετέχοντες, από σχολεία όλης της Ελλάδας, ήταν εξαιρετική !

Για άλλη μία φορά η Παπαδάτου Στεφανία της Στ΄Δημ.από το 3ό Δημ. Αργοστολίου, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την 2ή Πανελλήνια Θέση και το Αργυρό Μετάλλιο !

Στην κατηγορία συμμετείχαν 73 μαθητές/τριες.

Στα νήπια, ο πιο μικρός της αποστολής Τασιούλης Γεράσιμος του 5ού Νηπιαγωγείου Αργοστολίου, κατέκτησε την 22ή Θέση στα αγόρια. Θα ήταν ακόμα πιο ψηλά, αν σε 2 τουλάχιστον αγώνες είχε την εμπειρία να δηλώσει τις αντικανονικές κινήσεις των αντιπάλων του. Όμως προτίμησε να μην έρθει σε αντιπαράθεση, δείχνοντας έτσι το ήθος και την διαγωγή του. Στην κατηγορία του συμμετείχαν 35 μαθητές/τριες.

Για την Α΄ Δημοτικού, ο Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, του 4ού Δημ. Αργοστολίου, κατέκτησε την 26ή Θέση στα αγόρια. Στην κατηγορία του συμμετείχαν 74 μαθητές/τριες.

Στην Γ΄ Δημοτικού είχαμε 2 συμμετοχές : ο Παντελής Βασίλειος του 3ού Δημ. Αργοστολίου, οποίος κατέκτησε την 20ή Θέση στα αγόρια και η Μαζαράκη Ζωή από το 4ό Δημ. Αργοστολίου, που κατετάγη 17ό κορίτσι. Στην κατηγορία συμμετείχαν 80 μαθητές/τριες.

Για την Δ΄ Δημ. ο Τασιούλης Γεώργιος του 4ού Δημ. Αργοστολίου, κατέκτησε την 58ή Θέση στα αγόρια, σε μια κατηγορία που είχε συνολικά 103 συμμετοχές.

Για την Ε΄ Δημ. είχαμε πάλι 2 συμμετοχές : Την Μαζαράκη Ζωή, από το 4ό Δημ, Αργοστολίου, η οποία κατετάγη στην 18ή Θέση στα κορίτσια και την Τασιούλη Παναγίωτα, επίσης από το 4ό Δημ, Αργοστολίου, η οποία κατέκτησε την 20ή θέση στα κορίτσια. Στην κατηγορία συμμετείχαν 78 μαθητές/τριες.

Να αναφέρουμε τον επίσης Κεφαλονίτη – και από πατέρα και μητέρα – μαθητή, Τραυλό Μάρκο από το 1ό Πειραματικό Δημ. Χαλανδρίου, που στην κατηγορία της Α΄ Δημ. κατέκτησε την 3ή Πανελλήνια Θέση στα αγόρια και το Χάλκινο Μετάλλιο.

Τελειώνοντας θέλουμε να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτοετή φοιτητή πλέον του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) Ανδρεάτο Γεώργιο, ο οποίος είναι ήδη μέλος της ομάδας που κατέκτησε μια από τις υψηλότερες θέσεις στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Τουρνουά, πριν από λίγες ημέρες !

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή, την προσπάθεια και την αγάπη που δείχνουν προς στο παιχνίδι/άθλημα και ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες ! Επίσης ευχαριστούμε τους γονείς και τους δασκάλους τους, τόσο ως προς την διαπαιδαγώγησή τους, όσο και για την στήριξη στα όνειρά τους ! Ο Σ.Σ.Κ. προσπαθεί να είναι πάντα κοντά τους και να τα βοηθά με όποιον τρόπο του ζητηθεί. Προτιθέμεθα επίσης να παρέχουμε κύκλο σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να διδάξουν σκάκι στα σχολεία, μιας που από φέτος μπήκε επίσημα ως μάθημα για τις 2 πρώτες τάξης του Δημοτικού.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία και ευημερία !

Εκ. του Δ.Σ.