Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,10 μ στο μήκος πέτυχε την καλύτερη επίδοση για φέτος στην Ευρώπη στα “Βεργώτεια”.

Την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη για το 2019 πέτυχε στα “Βεργώτεια” στο Αργοστόλι ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος με άλμα στα 8,10μ έδειξε πως είναι σε πολύ κατάσταση εν όψει και του Diamond League της Σανγκάης στο οποίο θα συμμετάσχει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τεντόγλου πέτυχε και ένα άτυπο ατομικό ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του ξεκινάει τη σεζόν με άλμα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Ο 20χρονος ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,94 μ., συνέχισε με το 8,10 μ., άφησε την τρίτη προσπάθεια, ήταν άκυρος στην τέταρτη και πέμπτη και δεν εκτέλεσε το έκτο και τελευταίο του άλμα.

Remaining Time-0:32
Fullscreen
Mute

Στον αγώνα συμμετείχε και ο πρωταθλητής του τριπλούν, Δημήτρης Τσιάμης, που πλαίσιο της προετοιμασίας του για τους αγώνες που ακολουθούν πέτυχε 7,53 μ. (0,7), ενώ καλό αγώνα πραγματοποίησε και ο Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος πέτυχε 7,47 μ. και στους επόμενους αγώνες του θα κυνηγήσει το ατομικό του 7,61 μέτρα.

Στο Αργοστόλι συμμετείχε και η Βούλα Παπαχρήστου που είχε με άλμα στα 6,59 μ. (1,9), που είναι το δεύτερο καλύτερο άλμα της καριέρας της, μετά το 6,60 μ., που σημείωσε το 2012 στην Αθήνα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση κάτι που επιβεβαιώνεται και από το ότι στη διάρκεια του αγώνα είχε ένα ακόμη άλμα στα 6,51 μ. (1,4), ενώ “προσγειώθηκε” ακόμη στα 6,47 μ. μ. και 6,39 μ. και είχε δύο άκυρες προσπάθειες.

Η Παπαχρήστου αναμένεται να κάνει τον επόμενο αγώνα της στο μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά” στις 9 Ιουνίου και πάλι στο μήκος, ενώ η πρώτη της συμμετοχή στο τριπλούν θα γίνει στις 13 Ιουνίου στο Diamond League του Όσλο. Η 30χρονη την περασμένη εβδομάδα αγωνίστηκε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα όπου πέτυχε με την βοήθεια του ανέμου 6,65 μέτρα (4,7).

Την δεύτερη θέση στον αγώνα πήρε η Άννα Κρασούτσκα (Ουκρανία) με 6,24 μ., ενώ πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη, που ήταν τρίτη με 6,23 μ., επίδοση που ισοφαρίζει το ατομικό της ρεκόρ.

Καλός αγώνας έγινε στο ύψος των γυναικών εκεί όπου η Παναγιώτα Δόση επικράτησε με άλμα στα 1,83 μ., και στη συνέχεια δοκίμασε στα 1,86 μ. στην προσπάθειας της να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων, το οποίο είναι 1,85 μ. και ανήκει στη Νίκη Μπακογιαννη. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ιωάννα Ζάκκα, πουη αφού ξεπέρασε το 1,80 μ., δοκίμασε στο 1,85 μέτρα.

Αναδημοσιευση από www.gazzetta.gr

Προηγούμενο άρθροΠρος κα. Κράτσα: Προφανώς δεν έχετε ιδέα που βρίσκονται τα έργα που υποτίθεται ότι είναι ημιτελή
Επόμενο άρθροΦορτες: Δέσμευση μας να συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο σε όλες τις δημοτικές ενοτητες