Ξεπέρασαν τα 100 τα ενεργά, ήτοι του τελευταίου 10ημερου, κρούσματα στην Κεφαλονιά φθάνοντας τα 102 σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Στην μεγάλη αυτή διασπορά κομβικό ρόλο έχουν παίξει τα σχολεία καθότι περί το 40% των ενεργών κρουσμάτων αφορά ανήλικους και εξ αυτών οι περισσότεροι είναι μαθητές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να εντοπίζεται στην περιοχή του Ελειού Πρόννων με επίκεντρο το Γυμνάσιο – Λύκειο της Πάστρας, καθώς και τα Διλινάτα με επίκεντρο το Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε σχολείο της Σάμης, των Κεραμειών και σε δημοτικά του Αργοστολίου.

Μόνο 3 νοσηλευόμενοι στην πτέρυγα covid

Επειδή όμως θα πρέπει να εστιάζουμε, κατά το δυνατόν, στα θετικά, παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, μόνο 3 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πτέρυγα covid 19 του ΓΝ Αργοστολίου.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού, καθότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα και κολλάνε άνθρωποι και μεγαλύτερης ηλικίας, η εικόνα μπορεί να αλλάξει επί τα χείρω τάχιστα.

Στα θετικά επίσης συγκαταλέγεται η θεαματική αύξηση των ραντεβού εμβολιασμού στο νησί μας με εκατοντάδες συμπολίτες μας να σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Αυτό που απαιτείται είναι προσοχή και υπευθυνότητα από όλους μας και όλα θα πάνε καλά.

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Έβρεξε με το τουλούμι και στο Αργοστόλι (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Καταγράφονται οι πρώτες μονοψήφιες θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα (εικόνα)