14η “Παραστασιάδα” στο Ληξούρι (pics)

Με την ολοκληρωση των Θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Παναγή, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης και ο υπεύθυνος του συγκεκριμμένου θεσμού της “παραστασιάδας” κ. Γερ.Γαλανός. μας καλοσώρισαν στην κεντρική μας πλατεία για την έναρξη της 14ης “Παραστασιάδας”.

Τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό πήρε η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας κα Βασιλάτου και ο Αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Κατσιβέλης.

Οι παραδοσιακοί χοροί, χοροί από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν με τους μικρούς χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων.

Κατόπιν οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων, μαζί με τους μαθητές του Βρεφονηπιακού σταθμού “το Καραβάκι”, των Δημοτικών Σχολέιων Αγίας Θέκλης, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου και των παιδιών του Π.Σ. Μαντζαβινάτων “Κουνόπετρα” χόρεψαν έναν Κεφαλονίτικο χορό.

Αργότερα οι μαθητές παρουσίασαν, ξεχωριστά, χορούς που τους δίδαξαν οι δασκάλοι τους (Ρεγγίνα Λουκέρη για το 1ο Δημοτικό, Γεράσιμος Μεσσάρης για το 2ο και Δημοτικό Αγίας Θέκλης, Μαρίνα Αραβαντινού για τον ΠΣ “κουνόπετρα”).

Καταχειροκροτήθηκαν από όλους μας…. Γέμισε η πλατεία κόσμου και ήχους… ήχους παραδοσιακούς… Χοροτράγουδα από την “Ανέμη του χορού”.

Επίσης το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΄΄ΣΤΕΓΗ΄΄ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ συμμετείχε και τα παιδιά (μαθητές και μαθήτριες και αυτά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την Λήμνο και την Χίο!

Συγχαρητήρια σε όλους σας….

Αριστέα Χαριτάτου

       

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr