Κατσιβέλης: Ποιες μελέτες & έργα προχωρούν για το Ληξούρι και την Παλική

Κλέψαμε λίγο από τον χρόνο του Δημάρχου της πόλης μας κ. Γ.Κατσιβέλη και του ζητήσαμε να αναφερθεί σε κάποια από τα πολύ σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή.

  • Με μεγάλη χαρά είδαμε ότι η μελέτη για το θέατρο Ληξουρίου προχωράει και χθες το Δημοτικό Συμβούλιο παρέλαβε την Α’ φάση από το μελετητικό γραφείο. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, έχει ασκήσει μεγάλη πίεση στον ανάδοχο να την ολοκληρώσει συντομότερα από το χρονοδιάγραμμα που αναφέρει η σύμβασή του , παρά τα προβλήματα που προέκυψαν από την απαγόρευση κυκλοφορίας και των άλλων έκτακτων μέτρων. Ελπίζουμε να προχωρήσει και το συντομότερο δυνατόν να παραδοθεί στο Δήμο.

  • Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι μελέτες που αφορούν στα 243.000 ευρώ από το Φιλόδημο για έργα στη Δημοτική και αγροτική οδοποιϊα.  Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι μελέτες για τοιχία στις Κοινότητες: Σουλλάρων στο δρόμο προς τον Άγιο Δημήτρη , στα Καμιναράτα στη θέση Λιάτα , στα Χαβριάτα και στα Κουβαλάτα , ενώ περιλαμβάνει αποκατάσταση του οδοστρώματος και σημειακές παρεμβάσεις στην Δημοτική οδό στην Λαγκάδα όπου σήμερα έχουμε αρκετές καθιζήσεις καθώς και ασφαλτόστρωση τμήματος 260 μέτρων περίπου στην αγροτική οδό στο Μετόχι.

  • Εγκρίθηκαν ακόμη τρεις μελέτες συνολικού ύψους 365.000 ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Οι δύο αφορούν σε τοιχία αντιστήριξης στο νεκροταφείο Ληξουρίου και σε σημείο του δρόμου στην περιοχή Λογγός και η Τρίτη στην αποκατάσταση της οδοποιίας στην παραλία των Λεπέδων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα λύσουν χρόνια προβλήματα στις περιοχές αυτές και μας ικανοποιεί το γεγονός της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Δήμου μας, αφού μέσα σε έξι μήνες βλέπουμε να προχωρούν πράγματα που είχαν βαλτώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά την διάρκεια της ίδιας τηλεφωνικής επικοινωνίας μας με το Δήμαρχο, μας ανέφερε ότι πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έρθουν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο μια σειρά νέων μελετών.  

Οπότε είναι πλέον φανερό ότι αυτός ο Δήμος, παρά την έλλειψη εσόδων, έχει καταφέρει μέσα σε διάστημα επτά μηνών να προτείνει, να ετοιμάσει, να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να εγκρίνει, να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τον “Φιλόδημο ΙΙ” και από άλλα επενδυτικά εργαλεία και να είναι σε ετοιμότητα το επόμενο διάστημα να τα ξεκινάει.

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.lixouri.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου. Τα Πνευματικά Δικαιώματα προστατευονται βάση Νομοθεσίας και Διεθνών Κανόνων Δικαίου ! Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.