300.000 ευρώ για την ψηφιοποίηση του κλειστού εδώ και επτά χρόνια Μουσείου Φυσικής Ιστορίας! Αραβαντινός: «Αυτό είναι ασέλγεια» (video)

Πολλές αντιδράσεις για την ψηφιοποίηση ενός Μουσείου που έχει να λειτουργήσει από το 2011!

Πολλές αντιδράσεις από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης προκάλεσε στην χθεσινή συνεδρίαση η προοπτική ψηφιοποίησης των εκθεμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στα Δαυγάτα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Αιτία αυτών των αντιδράσεων είναι πως σχεδιάζεται να δοθούν 300.000 ευρώ σε εταιρία για την ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, το οποίο από το 2011 παραμένει κλειστό και δεν υπάρχει ακόμα χρονικός προσδιορισμός για το πότε και αν ποτέ ανοίξει!

Και όσο και αν ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, προσπαθούσε να «μαζέψει» το ζήτημα λέγοντας πως αυτά είναι «χρήματα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο λόγο και γι’ αυτό τα παίρνουμε. Δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε πουθενά αλλού», είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως τουλάχιστον προς τον παρών, το μόνο κέρδος θα έχει η εταιρία που θα αναλάβει να ψηφιοποιήσει τα εκθέματα!

Όμως η λογική «της Ευρώπης είναι τα χρήματα, οπότε τα παίρνουμε και ας μην τα χρειαζόμαστε» δεν φαίνεται να έπεισε τους συμβούλους της μειοψηφίας που είχαν ενστάσεις και εν συνεχεία καυστικές τοποθετήσεις.

Αραβαντινός: “Πετύχατε το … νταμπλ!”

«Πετύχατε να επισκιάσετε την ήττα της Γερμανίας και πετύχατε το νταμπλ. Πρώτα με τα 300.000 ευρώ για το τουριστικό σάιτ του Δήμου Κεφαλονιάς και τώρα με την ψηφιακή πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει όλα τα εκθέματα του Μουσείου. Αυτό το Μουσείο έχει κλείσει από το 2011 και έπρεπε να παραμείνει στον χώρο των Δαυγάτων» ήταν τα λόγια του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Αραβαντινού και συνέχισε: «Αυτό είναι ασέλγεια…  Και φέρνετε εμάς να αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε μία ψηφιακή πλατφόρμα όταν δεν λειτουργεί το μουσείο, όταν δεν υπάρχει προσωπικό και όταν δεν ξέρουμε πότε θα λειτουργήσει».

Μινέτος: “Ο μόνος που θα ωφεληθεί θα είναι η εταιρία που θα το φτιάξει”

Ο Διονύσης Μινέτος στην τοποθέτησή του τόνισε πως : «Ο μόνος που θα ωφεληθεί θα είναι η εταιρία που θα έρθει, να πάρει 300.000 ευρώ για να φτιάξει αυτή την ψηφιακή πλατφόρμα που θα μείνει σε ένα cd καθώς ούτε κτήριο υπάρχει , ούτε προσωπικό».

 

Ρουχωτάς: “Πετάμε 300.000 ευρώ”

Ο Βασίλης Ρουχωτάς από την πλευρά του στην τοποθέτησή του επεσήμανε : «Πάμε να πετάξουμε 300 χιλιάρικα την ώρα που με αυτά τα χρήματα μπορούμε να καλύψουμε μία ανάγκη. Πώς θα το υπογράψει ο Περιφερειάρχης, δεν ξέρει την κατάσταση του Μουσείου;».

Γκισγκίνης: “Πάμε να φτιάξουμε σπίτι και αγοράζουμε πρώτα τα φωτοωβολταϊκά”

Καυστικός στην τοποθέτησή του και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης: «Είναι σαν να θέλετε να φτιάξετε ένα σπίτι και να πάτε να αγοράσετε πρώτα τα φωτοβολταϊκά! Αυτό είναι ένα πρόγραμμα μαϊμού . Με τις πράξεις σας κλείσατε δύο υποδομές. Επτά χρόνια δεν έχει πατήσει ένας επισκέπτης στο Μουσείο και τον Θαλασσόμυλο τον έχετε κάνει ερείπιο και τώρα έρχεστε και θέλετε να τον ψηφιοποιήσετε».

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία…

Πηγή:  http://www.inkefalonia.gr/aytodioikisi/63105-300-000-evro-gia-tin-psifiopoiisi-tou-kleistoy-edo-kai-epta-xronia-mouseiou-fysikis-istorias-aravantinos-afto-einai-aselgeia-video