«Αδελφοποίηση» των Επιμελητηρίων Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Επαγγελματικού Αθηνών μέσω των προέδρων τους, Σπαθή και Χατζηθεοδοσίου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στην Αθήνα ανάμεσα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου μας, Σταύρο Σπαθή και στον αντίστοιχο του Επαγγελματικού των Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.
Από την ημέρα ανάδειξης του Σταύρου Σπαθή ως προέδρου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης και την άμεση εξωστρέφεια που έδειξε προς όλα σχεδόν τα Επιμελητήρια της χώρας, η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και οι συναντήσεις με άλλους προέδρους αρκετές. Ωστόσο, με τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από την αρχή φάνηκε ότι τα δύο Επιμελητήρια θα μπορούσαν να συμπορευτούν σε πολλά θέματα, με μόνο κερδισμένο αυτό της Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Στην πρόσφατη συνάντησή τους αναφέρθηκαν σε πολλά θέματα, όπως στα προγράμματα για τους επαγγελματίες, όπου η Αθήνα έχει την πρωτοκαθεδρία και την άμεση ενημέρωση, αφού μιλάμε για το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας. Η έκπληξη όμως του κ. Χατζηθεοδοσίου προς τον κ. Σπαθή ήταν η τιμητική πρόταση για «αδελφοποίηση» των δύο Επιμελητηρίων. Μάλιστα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου έφερε όλη την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου του για να γνωρίσει από κοντά τόσο τον Σταύρο Σπαθή όσο και τον Γραμματέα, Χρήστο Καμπανό. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Επιμελητήριό μας και προέτρεψε τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του να έχουν συνεχείς επαφές με την Κεφαλονιά, προκειμένου να ενημερώνουν για τα επιμελητηριακά ζητήματα. «Ο Σταύρος Σπαθής είναι από τους καλύτερους προέδρους που έχω γνωρίσει στην επιμελητηριακή μου δραστηριότητα. Κατάφερε σε λιγότερο από έναν χρόνο να ανεβάσει επίπεδο το Επιμελητήριό του και να το καταστήσει ισάξιο συνομιλητή σε πολλά και σημαντικά θέματα. Θα είμαστε πάντα δίπλα του και θα παράσχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή κάθε βοήθεια. Για εμάς είναι ένα αδελφό Επιμελητήριο», ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου. Ο Σταύρος Σπαθής με τη σειρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και επανέλαβε ότι οι προσπάθειες για να ανέβει και άλλο το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης θα συνεχιστούν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Αναδημοσίευση από www.efimeridakefalonia.gr