Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
Οικονομολόγος – συνταξιούχος τραπεζικός

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!
Η πρώην βουλευτής του Νομού μας επανήλθε πρόσφατα ως υπάλληλος της Πολεοδομίας στο Δήμο Αργοστολίου!
Η κα Θεοπεφτάτου υπήρξε πάνω από πέντε συνεχή έτη βουλευτής του Νομού μας, έκανε ένα ρεκόρ  κατά τη διάρκεια της θητείας της με το να επανεκλεγεί σε 4 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης!
Με άλλα λόγια έγραψε τη δική της σελίδα  στην πολιτική ιστορία του τόπου!
Ε, δεν γίνεται τώρα – που έμεινε εκτός Βουλής – να συνεχίζει ως … δημοτική υπάλληλος! Σε αυτές τις «ειδικές» περιπτώσεις έπρεπε το πολιτικό σύστημα και δη ο νομοθέτης δηλ. η Βουλή, να στέλνει τον Χ ή Ψ πολιτικό με τιμητική βουλευτική σύνταξη πάραυτα στο σπίτι του. Χωρίς άλλες προϋποθέσεις ή …ενστάσεις!
Αυτό επιτάσσει η Κοινή Λογική!
Αλλο πράγμα βέβαια, αν η κα Θεοπεφτάτου θελήσει να συνεχίσει την πολιτική της δράση με το κόμμα της. Ετερον, εκάτερον!
Είναι  ντροπή όμως για το «σύστημα» και κατ’ επέκταση για το λειτούργημα του βουλευτή, το να έχεις επανεκλεγεί 4 συνεχείς φορές βουλευτής, να έχεις  πάνω από πέντε συνεχή έτη  κοινοβουλευτική δράση και επειδή κάποια στιγμή απέτυχες να επανεκλεγείς (πράγμα που είναι μέσα στις πιθανότητες της πολιτικής διαμάχης) να συνεχίζεις  ως …υπάλληλος στο Δημόσιο!
Αυτά μόνο στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας συμβαίνουν! Τουτέστιν, στη  χώρα που δεν μπορεί να την πάρει κανείς στα σοβαρά…

Και μερικά σχόλια εν τάχει:

Η είδηση: «Μόνους άφησαν τους κούρδους στη Συρία οι Αμερικανοί. Ελεύθερο το πεδίο για τον Ερντογάν». Με άλλα λόγια, τους άφησαν στα κρύα του λουτρού, τους μέχρι χθες φίλους τους οι καουμπόηδες! Τόχε πει ο, Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Οι αμερικανοί είναι πιο επικίνδυνοι ως φίλοι παρά ως εχθροί»!!!

Άλλη είδηση: «Ξεκάθαρη η στήριξη Πομπέο στην Ελλάδα: Αναβαθμίζεται ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρα μας – Ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία». …Καλά κρασιά! Ρε σεις, μη γράψω καμιά παλιοκουβέντα τώρα, οι ΗΠΑ δεν έδωσαν το οκέϋ στην Τουρκία το 1974 και κατέλαβε τη μισή Κύπρο; Το ξεχνάμε αυτό το έγκλημα; Και τώρα αν τα συμφέροντά τους το απαιτήσουν πάλι «θα μας αδειάσουν» σε περίπτωση εμπόλεμης διαμάχης με την γείτονα χώρα!

Νέο Ασφαλιστικό! Φτου κι απ’ την αρχή! Εχω όμως μία απορία: Γιατί νομοθετεί η Βουλή, και μετά όλα ανατρέπονται και δεν …νομοθετεί κατευθείαν το Συμβούλιο Επικρατείας, να τελειώνουμε;

Βγάζω το καπέλο στο δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη που είχε το σθένος να πει δημόσια ΟΧΙ στη δημιουργία Hot Spot  στο Ληξούρι. Η Παλλική και γενικότερα η Κεφαλονιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει Μόρια… Η οποία Μόρια στεγάζει λαθρομετανάστες 80 διαφορετικών εθνικοτήτων!!!
Και λυπάμαι που ο κ. πρωθυπουργός άλλα μας έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά στο συγκεκριμένο ζήτημα: προεκλογικά μας έλεγε ότι ερχόμενος στην εξουσία δεν θα εγκαταστήσει λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα. Και τώρα κάνει το εντελώς αντίθετο! Θέλει, λέει, ο κ. Μητσοτάκης, να γίνει η Ελλάδα, σε βάθος χρόνου, μία πολυπολιτισμική χώρα!!! Αν αυτή είναι η προοπτική για τη χώρα μας, τότε τα πιάσαμε τα λεφτά μας!


Πολυπολιτισμική χώρα! Δηλαδή να γεμίσει η Ελλάδα Σομαλούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεζιανούς, Αλγερινούς, Μαροκινούς, Αιθίοπες, Λύβιους, Αιγύπτιους, Σιεραλεονέχους, Κογκολέζους, κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, «όλου του κόσμου οι φυλές» ελάτε στο Ελλάντα! Ελάτε! Ελάτε! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!
Μα καλά, ο θολωτός Μυκηναϊκός τάφος στα Τζαννάτα Πόρου έχει εντοπιστεί εδώ και τόσα χρόνια. Εχουν περάσει έκτοτε πολλά ΕΣΠΑ! Τώρα θυμήθηκε ο τ. νομάρχης και δήμαρχος Μάκης Μεταξάς (και οι συν αυτώ)  ότι ο Τάφος πρέπει να ενταχθεί στο «τρέχον» ΕΣΠΑ; Τόσα χρόνια γιατί ο ίδιος, αλλά  κανένας άλλος τοπικός παράγοντας, δεν είχε ενδιαφερθεί να “ενταχθεί» σε κάποιο «πρόγραμμα», ώστε να έχει προστατευθεί από τις καιρικές συνθήκες και να αναδειχθεί αναλόγως μεγαλύτερος εν Ελλάδι θολωτός Τάφος και κατ’ επέκταση  να γίνει προσβάσιμος στους επισκέπτες και στους τουρίστες;

Είναι ένα εύλογο ερώτημα…


…Δεν κοιμάται τα βράδια» ο Μάκης Φόρτες επειδή λέει ο Θεόφιλος αργεί να στελεχώσει τις Υπηρεσίες στο νέο Δήμο Αργοστολίου! Ο Θεόφιλος (νέα δημοτική Αρχή) δεν θέλει κάποια «πίστωση χρόνου» για να κάνει τις κινήσεις του, και μετά να κριθεί τόσο για την ανασυγκρότηση του Δήμου όσο και για την αποτελεσματικότητά του νέου «σχήματος»; Η Λογική λέει ναι. Ας αφήσει, λοιπόν, ο Μάκης Φόρτες να «κυλίσει» λίγος χρόνος και μετά ας εξαπολύσει τους κεραυνούς του κατά του Θεόφιλου!

Τα κάνει τα ταξιδάκια του υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Επιμελητηρίου ο Σταύρος Σπαθής! Τη μία στη Ρόδο, την άλλη στη ΔΕΘ, τώρα στην Ρώμη και αύριο αλλού! Μεγάλε, για σένα είναι η ζωή!

Ωραίο το σλόγκαν «Η Ιθάκη αλλάζει ταχύτητα στο τουρισμό»! Οθεν: Και ο Στανίτσας αλλάζει ταχύτητα ως Επαρχος! Πρόσεχε όμως Επαρχε μου μην σου φέρουνε στην Ιθάκη λαθρομετανάστες διότι τότε «τη βάψατε» οι Ιθακήσιοι! Εχε τις κεραίες σου τεντωμένες!


Εγώ αυτό που κατάλαβα ακούγοντας τον Παπαγγελόπουλο στη Βουλή είναι ότι και η Δικαιοσύνη στη χώρα μας νοσεί βαρύτατα! Αυτήν την εντύπωση αποκόμισα… Τελικά είμαστε μία χώρα που νοσούν βαρύτατα η Υγεία, η Παιδεία, η Οικονομία (δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα), η Δικαιοσύνη, η Κοινωνική Ασφάλιση (κάθε λίγο και λιγάκι το Ασφαλιστικό τροποποιείται!) και εν τέλει νοσεί βαρύτατα και το ίδιο το Πολιτικό Σύστημα (= Δημοκρατία). Οπως έλεγε και ο Σεφέρης «Οπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει» !..

Ωραίο το ερώτημα που έθεσε πρόσφατα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ: «Μήπως τελειώνει η Δημοκρατία ως σύστημα»; Την απάντηση έχει δώσει ο Καστοριάδης εδώ και χρόνια. Αυτό το σύστημα που ονομάζεται «δημοκρατία» δεν είναι δημοκρατία αλλά φιλελεύθερη ολιγαρχία, αφού το «πάνω χέρι» στις πολιτικές αποφάσεις δεν το έχει  η Πολιτική αλλά η Αγορά. Τουτέστιν το « πάνω χέρι» τόχουν οι ολιγάρχες, ή οι «νταβατζήδες» όπως πολύ εύστοχα τους είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής!
Η, όπως έλεγε παλιά ο Ηλίας Ηλιού (ΕΔΑ) η δημοκρατία στην πραγματικότητα είναι «δημοκρατία πλουτίνδην», δηλαδή στην ουσία δεν κυβερνάει ο λαός (αυτό θα πει δημοκρατία) αλλά οι ολιγάρχες των Αθηνών σε αγαστή συνεργασία με τον ξένο παράγοντα κ.λπ. κ.λπ.

Διαβάστε τι είπε ο αθεόφοβος Θόδωρος Γαλιατσάτος για τους λαθρομετανάστες και είμαι σίγουρος ότι θα τραβάτε τα μαλλιά σας! Είπε: «….Προσδοκούμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσους ανθρώπους χρειαστεί να φιλοξενηθούν στα νησιά μας (σ.σ. λαθρομετανάστες) και ταυτόχρονα ομαλής ένταξής τους στην τοπική οικονομία επ’ ωφελεία όλων»!
Δηλαδή, τι θέλει να πει εν προκειμένω «ο ποιητής»;  Θέλει τα Επτάνησα να γίνουν …Μόρια; Και μάλιστα, Μόρια «επ΄ ωφελεία όλων μας»; Ετσι φαντάζεται την ανάπτυξη των νησιών μας ο τ. Περιφερειάρχης; Με Hot Spot γεμάτα λαθρομετανάστες και τα τοιαύτα;

Δεν πάμε καλά… Καθόλου καλά…


Το άκουσα με τα αφτιά μου στη τηλεόραση: Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας στα 100 περιστατικά εγκληματικότητας στη χώρα μας τα 95 αφορούν και σχετίζονται με εγκληματικές δράσεις λαθρομεταναστών! Φόνοι, χασίσια, πορνεία, λαθρεμπόριο και όλες οι …καλές δουλειές! Δηλαδή, όλη μέρα κι όλη νύκτα η ελληνική αστυνομία …δεν κάνει άλλη δουλειά, παρά να ασχολείται με τους λαθρομετανάστες!

Αλλά μην χάνουμε και την αισιοδοξία μας για το μέλλον της πατρίδας μας, με τα όσα ανάποδα  και επικίνδυνα συμβαίνουν τόσο εντός όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας, ειδικά αυτή την περίοδο. Κι αυτό γιατί η Πυθία (Μαντείο των Δελφών) έδωσε τον εξής χρησμό και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας, που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος»! Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε, δηλαδή, την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων, αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!

Γειά σας!

Αναδημοσιευση από www.ekefalonia.gr