Άγριος προπηλακισμός της Βουλευτή στο Δημοτικό Συμβούλιο, την γλίτωσε ο Δήμαρχος από του χάρου τα δόντια

Άγριο μπούλινγκ και απίστευτες ύβρεις ακούστηκαν κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, που τελείωσε πριν από λίγο και είχε θέμα την Υγεία στο νομό μας, ωστόσο παραλίγο να έχουμε εμφράγματα μέσα στην αίθουσα με θύμα τη Βουλευτή του νομού μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
Όλα άρχισαν όταν η κα Θεοπεφτάτου προσπάθησε να ανέβει στο βήμα και να μιλήσει για τα θέματα της υγείας που απασχολούν τα νησιά μας, παρόντων του Διοικητή και υποιδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, αλλά και του Διοικητή του Νοσοκομείου μας. Μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από ελάχιστα άτομα ανέβηκε στο βήμα και όταν ξεκίνησε να καταθέτει τις απόψεις της πολίτης, γνωστός σε όλους για ανάλογη δράση του εναντίον άλλου Βουλευτή στο παρελθόν, από τα έδρανα της συμπολίτευσης εξαπέλυε ύβρεις κατά της κας Θεοπεφτάτου, που προς τιμήν της δεν αντέδρασε. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. προσπάθησε να επαναφέρει στην τάξη τον πολίτη, ο οποίος προς στιγμή απομακρύνθηκε και επέστρεψε δριμύτερος μετά από μερικά λεπτά για να συνεχίσει το… έργο του. Ο κ. Αλυσανδράτος αδυνατούσε να ελέγξει την κατάσταση, ο Βασίλης Ρουχωτάς διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα τεκταινόμενα, για να εισπράξει και εκείνος την χλεύη από τον πολίτη και ενώ οι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης παρατηρούσαν και σχεδόν χαμογελούσαν με ότι συνέβαινε, αναγκάστηκε να σηκωθεί ο Δήμαρχος από την θέση του και να οδηγήσει τον μαινόμενο πολίτη εκτός της αίθουσας και να επαναφέρει στην τάξη κάποιους από τους Συμβούλους του.
Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η συμπολίτευση το διασκέδασε, με τον αναπληρωτή του Δημάρχου, Διονύση Λυκούδη, να παρακολουθεί ατάραχος μια κατάσταση που έχει ζήσει και ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καρφί δεν του καιγόταν και αναρρωτιώμαστε αν στη θέση της κας Θεοπεφτάτου ήταν άνδρας και όχι γυναίκα, αν θα γινόταν όλα αυτά και ποια θα ήταν η κατάληξη. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού λίγα λεπτά αργότερα η Βουλευτής μας δέχθηκε άγρια πολιτική επίθεση από τον πρόεδρο της Κοινότητας Νυφίου, Σπύρο Βανδώρο αναφορικά με το σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς και που τελικά θα καταλήξει η Θηνιά. Επίθεση από τον κ. Βανδώρο δέχθηκε και ο Βασίλης Ρουχωτάς, που προσπάθησε, μαζί με πολλούς άλλους Δημοτικούς Συμβούλους να επαναφέρουν το θέμα της Υγείας στην αίθουσα. Πιο ήπιων τόνων ήταν ο Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος κατηγόρησε την Βουλευτή ότι επί τέσσερα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας και έδειξε ενδιαφέρον λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Γενικά η κατάσταση κατά το δεύτερο μισό της συνεδρίασης μύριζε μπαρούτι, ωστόσο η σπίθα δεν άναψε και πραγματικά δεν είχαμε χειρότερα. Όσο αφορά την Υγεία, στο επόμενο ρεπορτάζ θα παραθέσουμε τι ακούστηκε και από ποιον.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Αναδημοσιευση από www.efimeridakefalonia.gr