«Ακούσατε, ακούσατε…»

Ερέθισμα στην σημερινή κουβέντα στο Δίμπουκο (το γνωστό σημείο της Γέφυρας Δεβοσέτου στο Αργοστόλι, με την πανοραμική θέα στην πόλη και τα προβλήματά της) ήταν η ανακοίνωση της Ισχυρής Κεφαλονιάς του Παρίση, παράταξης που έκανε Ανίσχυρη την Κεφαλονιά, αφού την διέσπασε στα «εξ ων συνετέθη».

Όμως στην ανακοίνωση αυτή , η οποία … έμπαζε νερά από παντού, επαίρετω ο κ. Παρίσης ότι την στιγμή που μάχεται για το πιο αξιοζήλευτο νερό στο Πανελλήνιο να το στείλει στις βρύσες και στα ρουμπινέτα και στα λαβαμάνο των Αργοστολιωτών, την ίδια στιγμή ο πολιτικός του αντίπαλος, στέλνει τους Αργοστολιώτες για εμφιαλωμένα νερά στα σούπερ μάρκετ, συγκρίνοντας βέβαια δύο εντελώς ανόμοιες καταστάσεις,έχοντας την εντύπωση ότι μιλάει σε ιθαγενείς.

Όμως όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα και όλοι μπορούν να κατανοήσουν ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, ΠΡΟΪΟΝ ΔΙΥΛΙΣΗΣ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ.

Είναι το ίδιο σαν να θέλεις να συγκρίνεις το φυσικό λάδι της ελιάς με τα επεξεργασμένα ευγενή έλαια, που είναι βρώσιμα και αυτά, αλλά προϊόντα επεξεργασίας. Ή ακόμα το φυσικό βούτυρο με τα βούτυρα μαργαρίνες.

Όλα τα παραπάνω τρώγονται. Εκείνο που δεν τρώγεται είναι η… υπεροψία. Το νερό λοιπόν Παρίση, σίγουρα θα είναι καλό και πόσιμο, αλλά ακόμα και το προηγούμενο δεν ήταν ακατάλληλο προς πόση. Και για να γίνει αυτό το νερό, όπως το θέλουμε πρέπει να περάσει… από 40 κύματα.

Ο καταναλωτής αν θέλει να ενημερωθεί έγκυρα και υπεύθυνα, δεν έχει παρά να googlάρει στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρίας, για να δει την διαδικασία τα στάδια, τα χημικά, τις υπερχλωριώσεις, τους ασβέστες και τα άλλα που θα περάσει το νερό μέχρι να γίνει εξαιρετικά πόσιμο.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση και σύγκριση με το φυσικό μεταλλικό νερό, από φυσικές πηγές όπου στην φιάλη, αναγράφουν βάση Νόμου την σύστασή τους, τις ιδιότητές τους , καθώς και την καταλληλότητά τους σε δίαιτες κτλ.

Ως εκ τούτου, τα προιόντα αυτά, έστω και μετά το καλό νερό, έστω και σε μικρές ποσότητες θα τα έχουν οι άνθρωποι ανάγκη.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν, αντί να ενημερώσει τους Αργοστολιώτες για όλα αυτά σεμνά και ταπεινά, για την αναγκαιότητα του καινούργιου νερού που όλοι την αναζητούσαν (και στο παρελθόν βρισκόταν στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά και αποτελούσε πάντα ένα πρωτεύον ζήτημα), με υπεροψία και με εγωκεντρισμό προσπάθησαν να … θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, για εκλογικά και μόνο οφέλη.

Ούτε καν για την τιμή δεν μας είπαν, αλλά βέβαια ο… λογαριασμός θα έρθει μετά τις εκλογές! Οι … αθεόφοβοι μέχρι και τον… μακάριο ύπνο, των ενδόξων και αειμνήστων ιδρυτών της πόλης μας και των μετά αυτών, που αναπαύονται λίγο πιο κάτω από το Δίμπουκο , προσπάθησαν να διαταράξουν με… συναυλίες και βεγγέρες, διαλαλώντας «ακούσατε, ακούσατε… ένας Ρισιάνος και ένας Ληξουρώτης, σας «πίτσωσαν» και μετά από 262 χρόνια έφεραν νερό στην πόλη σας».

Μέσα στον υπέρμετρο εγωισμό τους, δεν θυμόνται καν την ευαγγελική ρήση, «πᾶς ὁ ὑψῶν ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται» και οι θυμόσοφοι του Δίμπουκου, τους επισημαίνουν ότι δυστυχώς γι αυτούς η ρήση αυτή θα ισχύσει και στην κάλπη.

Τάδε λένε στο Δίμπουκο

Πηγή: www.inkefalonia.gr