Ρεπορτάζ // Ανδρέας Αρβανιτάκης

Σε “πεδίο μάχης” λίγο έλειψε να μετατραπεί το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αργοστολίου την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπήρχε σαφές χειμερινό πρόγραμμα κατανομής ωρών ανάμεσα στα αθλητικά σωματεία, για τις προπονήσεις των τμημάτων τους.

Αποτέλεσμα της παραπάνω έλλειψης ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση στο κλειστό με τα τρία σωματεία, ΑΣΚ, Κεφαλληνιακό και Ακαδημία Μπάσκετ Κεφαλονιάς, να μην μπορούν να βγάλουν άκρη για το ποιος είχε στη διάθεσή του το παρκέ. Ακολούθησαν ανακοινώσεις από τα σωματεία με τον ΑΣΚ και τον Κεφαλληνιακό να κατηγορούν την Ακαδημία ότι με το “έτσι θέλω” βάζει τους αθλητές της στο παρκέ αδιαφορώντας για τις συνέπειες και την Ακαδημία με δική της ανακοίνωση να τονίζει ότι κανένα κατοχυρωμένο πρόγραμμα διανομής ωρών δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μιλώντας με υπηρεσιακούς και αθλητικούς παράγοντες μάθαμε πως από αρχές Σεπτέμβρη ο νέος αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Κοινωνικής πρόνοιας Γιώργος Τσιλιμιδός είχε ζητήσει να ενημερώνεται και να εκφράζει γνώμη ο ίδιος για ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού, πολλά από τα οποία βέβαια αποτελούν αρμοδιότητα της ΚΕΔΗΚΕ, μέχρι την αντικατάσταση του ΔΣ της, το οποίο θα πρέπει να γίνει μέχρι αρχές Δεκεμβρίου. Το απερχόμενο ΔΣ σεβόμενο την λαϊκή ετυμηγορία και τη νέα Διοίκηση που ανέλαβε τον Δήμο Αργοστολίου από τον Σεπτέμβρη έκανε διακριτικά πίσω, προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση. Όπως φάνηκε, ωστόσο, εκ του αποτελέσματος η νέα Διοίκηση του Δήμου και ο κ. Τσιλιμιδός δεν κατάφερε να διαχειριστεί αποτελεσματικά ένα θέμα εύκολο, όπως αυτό της κατανομής των ωρών στα Σωματεία.

Εν τέλει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε από τον απερχόμενο πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη και το ΔΣ να επιληφθούν του θέματος, κάτι που έπραξαν άμεσα και εντός ενός 24ωρου εκδόθηκε σχετικό πρόγραμμα, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα στις προπονήσεις των Σωματείων. Καθίσταται σαφές πως τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν κανένα. Ο μαζικός αθλητισμός είναι απολύτως απαραίτητος για τα παιδιά μας, προκειμένου αυτά να έρθουν σε επαφή και να καταστήσουν κτήμα τους τα αθλητικά ιδεώδη, τα οποία θα αποτελέσουν βασικό εφόδιο στην μετέπειτα ζωή τους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η ενίσχυσή του από την πολιτεία αποτελεί ιερό καθήκον και υποχρέωση. Μέχρι στιγμής ο Δήμος Κεφαλονιάς είχε σταθεί αρωγός του αθλητισμού και των Σωματείων που τον υπηρετούσαν, το ίδιο οφείλουν να κάνουν οι Διοικήσεις των νέων Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Αναδημοσίευση από www.ekefalonia.gr