Αλέξανδρος Παντελειός: Μπορεί να μην έχουμε εμπειρία, έχουμε όμως όραμα!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Πολιτών: Κεφαλονιά νησί για όλους»,  Αλέξανδρος Παντελειός βρέθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5.

Η κουβέντα ξεκίνησε με λίγα λόγια για το σπάσιμο των δήμων. Ο κος Παντελείος υποστήριξε πως ακόμα και διασπασμένοι οι δήμοι πρέπει να ακολουθούν μια κοινή πορεία και να συνεργάζονται σε διάφορα θέματα, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός κ.α.

Επισήμανε εκ νέου ότι η κίνηση δεν έχει «κομματικούς χρωματισμούς». Όπως τόνισε: « όλοι έχουν κομματική ταυτότητα αλλά όχι μέσα στην παράταξη». Ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε κουβέντα με τον Μάκη Φόρτε για να ηγηθεί αυτής της κίνησης.

Ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα για την κίνηση είναι η εξόρυξη υδρογονανθράκων. Ο κος Παντελειός είπε πως η εξόρυξη θα βλάψει τον τουρισμό και όχι μόνο. Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι πολλά μπορούν να συμβούν και τα οποία θα βλάψουν το κοινό σύνολο, ενώ το οικονομικό όφελος θα είναι μικρό. Μίλησε για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα για τις ανεμογεννήτριες, όπου είναι καλύτερες από κάθε εξόρυξη, όμως με μέτρο.

Στην κουβέντα ο επικεφαλής  της παράταξης ανέφερε αρκετές φορές ότι αν η παράταξή του εκλεγεί, θα φροντίσουν ώστε όλα να γίνονται με διαφάνεια και επιπλέον ο κόσμος να είναι σε άμεση επαφή με την νέα δημοτική αρχή.

Aναδημοσίευση από www.965.gr