Αναδίπλωση από Ρ. Κράτσα για την ΕΔΑΚΙ

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν εντός Κεφαλονιάς και Ιθάκης οι δηλώσεις της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα, όπως και οι επιθέσεις από πλευράς του Θόδωρου Γαλιατσάτου. Είχε δηλώσει ξεκάθαρα την επόμενη μέρα κατάθεσής του στη Βουλή ότι το νομοσχέδιο αναβαθμίζει την περιφέρεια στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ως εκ τούτου, το χαιρετίζει.

Κυρίως, δε, τάχθηκε υπέρ του άρθρου 93, δηλαδή, κατάργησης της ΕΔΑΚΙ, που τόσο «σκόνη» σήκωσε στα δύο νησιά. Κι αυτή ακριβώς η δήλωση ήταν που δημιούργησε πρωτοφανή αναστάτωση, σε βαθμό Κεφαλονίτες να θυμούνται την αγωνία της περιφερειάρχη για συλλογή ψήφων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Από χθες τα πράγματα έχουν αναστραφεί ελαφρώς και η Ρόδη Κράτσα προέβη σε αναδίπλωση των δηλώσεων, αφήνοντας σαφέστατα να περάσει προς τα έξω ότι είναι υπέρ της παραμονής του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στην Κεφαλλονιά. Ξεκαθαρίζει, επί προσθέτως, ότι προέχει η συνεργασία δήμων και περιφέρειας στο πλαίσιο ενός νέου φορέα με συγκεκριμένους στόχους και επαρκή μέσα.

Ρίχνει, τέλος και το «τυράκι» στους Κεφαλονίτες, αναφέροντας ότι η Κεφαλλονιά με την εμπειρία της έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα κοινή προσπάθεια. Αλήθεια, ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος του νησιού; Μια ή και ακόμα δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του νέου φορέα; Διασφάλιση των θέσεων εργασίας; Πρόσθετο ρόλο στους δημάρχους Κεφαλονιάς και Ιθάκης; Άγνωσται αι βουλαί …της κυρίας.

Πηγή: kefaloniatimes.gr