Άνευ ουσίας η έκτακτη συνεδρίαση για τον τεμαχισμό της Κεφαλονιάς – Πανηγυρίζει η Θεοπεφτάτου

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου το αποκάλυψε, ο Αλέξης Χαρίτσης το επιβεβαίωσε: Η Κεφαλονιά “τεμαχίζεται”, πιθανότατα, σε τρεις περιφέρειες. Τι πρακτικά σημαίνει αυτό; Πέρα από την χωροταξική και αναπτυξιακή έμφαση που θα δίδεται στις περιοχές των νέων δήμων, αποδυναμώνεται εμφανώς και η νυν δημοτική αρχή.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και αισθάνεται ιδιαιτέρως καλά τις τελευταίες ημέρες η βουλευτής του νησιού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία ομολογουμένως πίεσε την κυβέρνηση για τη διάσπαση της Κεφαλονιάς. 

Η κάθοδος του Χαράλαμπου Λυκούδη, αδελφού του αντιδημάρχου και ισχυρού άνδρα του δήμου, στις εθνικές εκλογές θα σήμαινε αυτομάτως και την έντονη δραστηριοποίηση του δημαρχιακού μεγάρου υπέρ του. Κι άλλο είναι η παράταξη των Παρίση, Λυκούδη να διοικούν και να διαχειρίζονται ένα ολόκληρο νησί κι άλλο την περιφέρεια του Αργοστολίου.

Διότι, όπως αντιλαμβάνεστε, η Θεοπεφτάτου θα δημιουργήσει στις περιφέρειες κινήματα, με αποκλειστικό στόχο να συλλέξει ψήφους. Κακά τα ψέματα, η βουλευτής του νησιού μπορεί να είναι μια ευγενέστατη φιγούρα, όμως, δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα στην περιοχή την οποία εκπροσωπεί. Χωρίς διασυνδέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, δίχως τις απαραίτητες σχέσεις ώστε να δώσει αναπτυξιακή και τουριστική δυναμική, η βουλευτής προσπάθησε να εδραιωθεί με …αγκαλίτσες και φιλιά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια άφιξής του στην Ιθάκη, το καλοκαίρι.

Πρόκειται για μια καλή κυρία, όπως λέμε, όμως, …”καλό Πάσχα και καλά Χριστούγεννα”.

Το “σπάσιμο” της Κεφαλονιάς, ωστόσο, αποδυναμώνει τις κινήσεις που θα γίνουν από πλευράς της νυν δημοτικής αρχής για να εκλεγεί ο αδελφός του αντιδημάρχου, Διονύση Λυκούδη, αφού στο παιχνίδι των περιφερειών θα μπουν νέα πρόσωπα, τα οποία και θα “ανακατέψουν την τράπουλα”.

Επί παραδείγματι, ο Βασίλης Ρουχωτάς θα μπει δυναμικά στο δήμο του Ληξουρίου και ο Γεράσιμος Φόρτες, ίσως, διεκδικήσει το δήμο Αργοστολίου έχοντας ως αντίπαλο τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Από την πλευρά της Σάμης εμφανίζεται ως διεκδικητής ο Θόδωρος Φλωράτος, χωρίς να αποκλειστούν και εκπλήξεις (Σπαθής κ.α.)

Είναι πασιφανές ότι η δημοτική αρχή ουδόλως θέλει τη διάσπαση σε δύο, πολλώ δε μάλλον σε τρεις ανεξάρτητες, οικονομικά και διοικητικά, περιφέρειες, εν τούτοις, γνωρίζοντας ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό, ο Διονύσης Λυκούδης προέβη σε μια δήλωση, σύμφωνα με την οποία “καλούμε όλα τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης να ψηφίσουν κατά συνείδηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, για αυτό και αίρεται η παραταξιακή μας πειθαρχία στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο”. Άρα η έκτακτη συνεδρίαση στο δήμο είναι άνευ ουσίας… 

Αναδημοσιευση από www.kefaloniatimes.gr