Ιδιαίτερα καυστικός ως προς τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανουσάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Σάκη Βούτου στον Ionian Galaxy.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ανουσάκης κατηγόρησε την παρούσα δημοτική αρχή για πλήρη ανικανότητα αφού δεν φτάνει που δεν μπορεί να ολοκληρώσει το έργο της πλατείας στα Βλαχάτα, δεν φτάνει που κοροϊδεύει Λειβαθινούς ότι δήθεν αυτή θα μπορέσει να φτιάξει τον βιολογικό στη Λειβαθώ, δεν φτάνει που έχει νεκρώσει τον πολιτισμό και δεν λειτουργεί καν τα τμήματα των χορωδιών, είναι τόσο αναποτελεσματική που δεν μπόρεσε να τοποθετήσει νόμιμα ούτε καν την τουριστική ταμπέλα I love Kefalonia και τελικά την ξήλωσε η αρχαιολογική υπηρεσία.

Συνεχίζοντας ο κ. Ανουσάκης υπεραμύνθηκε του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Κεφαλονιάς, αναφερόμενος στα σημαντικά επιτεύγματα αυτής, όπως η κατασκευή του πεζόδρομου στη Σκάλα, η αδειοδότηση του βιολογικού στη Σκάλα (που είχε παραδοθεί από τον πρώην Δήμο Ελειού Πρόννων διοικητικά νεκρός), την αγροτική λεωφόρο Αγρίνια – Ξενόπουλο, το εργοστάσιο του νερού στο Αργοστόλι, την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων στο Αργοστόλι, την αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας και του παραλιακού μετώπου στο Αργοστόλι, ενώ επίσης τόνισε ότι οι ασφαλτοστρώσεις που έγιναν στο Αργοστόλι πριν λίγους μήνες είναι καθαρά έργο της δημοτικής αρχής Παρίση (χρηματοδότηση, αδειοδοτήσεις, προκήρυξη διαγωνισμού κλπ) και ότι ο κ. Μιχαλατος απλά το βρήκε έτοιμο και το εκτέλεσε και το ίδιο ισχύει με την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων στο Ληξούρι.

Όσον αφορά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στον βιολογικό του Αργοστολίου της περσινή χρονιά ο κ. Ανουσάκης ξεκαθάρισε ότι σε έναν “ζωντανό και σύνθετο τεχνικά οργανισμό”, όπως είναι ο βιολογικός του Αργοστολίου, είναι σύνηθες να παρατηρούνται βλάβες, είτε μικρές είτε μεγάλες και ότι το καλοκαίρι του 2019 υπήρξε άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους, κάτι που φυσικά μπορεί να πιστοποιηθεί από τον προϊστάμενο της Δευακ κ. Γ. Γασπαρινάτο και όλο το τεχνικό επιτελείο του βιολογικού Αργοστολίου. Επίσης σημείωσε ότι είναι κωμικό να συγκρίνεται το φετινό καλοκαίρι του 2020, που όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία στην Λάσση, όπως και τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα εστιατόρια ήταν κλειστά με την αντίστοιχη περίοδο του καλοκαιριού του 2019, όπου ο φόρτος και οι πιέσεις στον βιολογικό του Αργοστολίου ήταν τεράστιες και δεν είχαν καμία σχέση από άποψη ποσοτήτων.
Ακόμα ο κ. Ανουσάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σπύρου Σαμούρη στον Ionian Galaxy και τους Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννα Κουλουμπή, για την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Κεφαλονιάς. Δήλωσε ότι δεν ασχολείται μαζί του γιατί το μόνο που ξέρει από Διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση ο κ. Σαμούρης είναι να παίρνει 2 εργάτες του Δήμου και να κόβει τα χόρτα ή να κλείνει καμία λακκούβα και ότι ο κ. Σαμούρης δεν ξέρει να γράψει ούτε μία απόφαση του Δήμου καθώς δεν έχει ποτέ απασχοληθεί σε θέση ουσιαστικής και γραφειοκρατικής ευθύνης.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της ηγεσίας της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” στις επόμενες εκλογές ο κ. Ανουσάκης δήλωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη εκλογικά παράταξη με πολλές τάσεις, ομάδες και κατευθύνσεις εντός της και ότι όλα συζητούνται και είναι σε εξέλιξη διεργασίες με διαφωνίες και συμφωνίες. Πάντως, δήλωσε ότι “σήμερα που μιλάμε επικεφαλής μας είναι ο Αλέξανδρος Παρίσης”.

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλλονιά / Τους έπνιξαν (ξανά) οι ανεμογεννήτριες
Επόμενο άρθροΓια αυτό δεν ισοπεδώθηκε η Σάμος! Ο χάρτης που δείχνει γιατί γλιτώσαμε μια μεγαλύτερη τραγωδία – Τι λέει ο καθηγητής Κ. Παπαζάχος