Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τα Σωματεία εργαζομένων.

Το “παρών” έδωσε επίσης μια ολιγομελής αντιπροσωπεία του Σύριζα, ενώ ανάμεσά τους ήταν και η πρώην βουλευτής των νησιών μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο τέως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αριστοτέλης Μπατιστάτο, τον γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Παγώνης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν όλα τα σωματεία του Νησιού μας και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Εξέδωσαν κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο για σήμερα αλλά και για το επόμενο διάστημά προκειμένου να μην ψηφιστεί το “αντεργατικό έκτρωμα”, όπως χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Γαβρίλης και ο πρόεδρος της ΝΕ ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαντζουράτος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, ο οικογενειακός προγραμματισμός, το λαϊκό εισόδημα, έχει τεθεί ως στόχος. Η κυβέρνηση, συνέχισαν, ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο είναι αναγκαίο να ψηφιστεί προκειμένου η χώρα να λάβει το ποσό των 60 δις ευρώ από τα ταμεία ανάκαμψης. Μοναδική λύση, καταλήγουν στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των σωματείων, είναι ο αγώνας απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές.

Από τα πυρά των συκεντρωμένων δεν ξέφυγαν ούτε τα ΜΜΕ, τα οποία κατηγόρησαν για δυσφήμισή του απεργιακού αγώνα και για κάλεσμα απεργοσπασίας.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας των ναυτεργατών έπεσε στο κενό καθώς καθώς οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Να σημειωθεί ότι συλλαλητήρια και κλαδικές κινητοποίησειςς πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα και συνεχίζονται με σκοπό την αφύπνιση των εργατών συλλογικά.

Οι κινητοποίησεις αυτές έβαλαν φρένο, όπως λένε, στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία προσπάθησε με κάθε τρόπο να καταπνίξει τις φωνές τους. Η εργοδοσία ζητά υπαλλήλους «λάστιχα» και η απάντηση των εργαζομένων είναι πως θα τους κάνουν τον βίο «αβίωτο». Αυτά είναι τα μέτρα που θα φέρει το νομοσχέδιο, όπως είπαν.

Πορεία στους δρόμους

Μετά το πέρας των ομιλιών οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου, φωνάζοντας συνθήματα. Τα μπλοκ στην πορεία ήταν δύο, καθώς μπροστά ήταν τα εργατικά σωματεία, κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ και ακολουθούσε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζοντας διαφορετικά συνθήματα το κάθε μπλοκ. Μάλιστα, το πολυπληθές μπλοκ των Σωματείων με το ΠΑΜΕ κατηγόρησαν μεταξύ άλλων το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ ως συνενόχους της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μαντζουράτος

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης

Πηγή: ekefalonia.gr