Απίστευτες καταγγελίες Γ. Ρασσιά για τον Α. Μοσχονά αλλά και τον Θ. Φλωράτο, στο μικρόφωνο του Cosmos 9,65 (ανανεωμένο)

Αυτά που θα ακούσετε στη συνέχεια από τον Γαβρίλη Ρασσιά, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού λιμενικού ταμείου που παραιτήθηκε πρόσφατα, ξεπερνούν κάθε φαντασία!!

Ο κ. Ρασσιάς κατήγγειλε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Αλοϊζου “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”, στον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos 9.65, όλα όσα συμβαίνουν στη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου από όταν πήρε το ..τιμόνι ο κ. Μοσχονάς.  Ο λόγος ενός απλού ανθρώπου που καλεί τη πίστη υπακούει και στηρίζει διοικητικές πράξεις του   προέδρου με αμφισβητήσιμη νομιμότητα  προκειμένου να λειτουργήσει το ΔΣ και να ..πληρώνεται ο κόσμος!

Αλλά και όσα ανέφερε ο κ. Ρασσιάς για τον δημοτικό σύμβουλο της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς, κ. Θόδωρο Φλωράτο άφησαν κατάπληκτους τους ακροατές.   Από τα όσα είπε ο κ. Ρασσιάς έδωσε την εντύπωση ότι ο κ. Φλωράτος απολαμβάνει, σαν επιχειρηματίας στη Σάμη, ειδικό ευνοϊκό καθεστώς από το λιμενικό ταμείο και ας είναι στην αντιπολίτευση!

Η πρώτη κουβέντα του κ. Ρασσιά στο μικρόφωνο του Δημήτρη Αλοϊζου ξεπερνάει κατά πολύ τη σύννομη λειτουργία του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου.

O κ. Ρασσιάς- ως να διηγείται το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο- αποκαλύπτει ότι καμιά – δυο φορές που για λόγους υγείας δεν μπορούσε να παραβρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο , συμφώνησε με τη πρόταση του προέδρου κ. Μοσχόπουλου να τον εγγράψει στα πρακτικά παρόντα  , προκειμένου να γίνει απαρτία … στα χαρτιά!!!

Η συνέχεια στο μικρόφωνο… Καλή ακρόαση!!!

Απομαγνητοφωνημένα σημεία της συζήτησης:

Για τα δένδρα στη Σάμη : ζητουσε (o κ. Ρασσιάς) για τα δεντρα, είναι γερασμένα , είναι πάρα πολύ μεγάλα, είναι επικίνδυνα και τον χειμώνα, αλλά το πιο χειρότερο απ όλα είναι ότι έχουν σηκώσει τα πλακόστρωτα και υπάρχει πρόβλημα μεγάλο.       Ήθελα να κάτσουμε κάτω κα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε να τα κλαδέψουμε σωστά  η να τα αντικαταστήσουμε. Και ενώ περίμενα τον Πρόεδρο να μου πει, βλέπω  ότι τα δέντρα κοβοντανε. Παίρνω τον πρόεδρο τηλέφωνο  του λέω τι έγινε ρε πρόεδρε έβαλες και κόβουνε τα δέντρα;  δεν ξερω εγω μου λέει,  ο Διονύσης  ότι έκαμε. Αυτός που τα έκοβε είναι πλακάς,  βάζει  πλάκες μάρμαρα τέτοια. Του λέω ποιους βάλατε να τα κόψουν, κάποιους αρμόδιους; Μου λέει δεν ξέρω ποιους έβαλε ο Διονύσης κάποιους κολλητούς του. Κάποιους δικούς του ; Πρόεδρε τα δέντρα αφού αποφασίσετε να τα κόψετε, που εγώ διαφωνώ πρέπει να τα κόψετε όσο πιο σωστά γίνεται. Με το να πάρουμε το πριόνι ο καθένας άσχετος και να κόβουμε όποιο εμποδίζει το κάθε μαγαζί δεν γίνεται τίποτε. Βάλε τουλάχιστον τον γεωπόνο του δήμου να παρακολουθήσει και να τους ορίσει πως πρέπει να κοπούν. Ναι ναι μου λέει μην σε νοιάζει το έχω τακτοποιήσει. Περνάω την άλλη μέρα το μεσημέρι από την παραλία που περπάταγα να δω τι γίνεται με τα δέντρα, ρωτάω αυτόν που τα έκοβε , τι γίνεται  πως θα τα κόψεις αυτά εδώ, τι κάνει εδω, μου λέει περιμένω τον Ζέπο να μου πεί. Ζέπος είναι ο κ. Μωραϊτης είναι ο πρόεδρος του ……τέλος πάντων κοπήκανε όπως κοπήκανε, με πείραξε λίγο., δεν κατήγγειλα τίποτε, ποτέ κανένανε, ούτε ρώτησα πόσα λεφτά επλήρωσε.

2. Tα αόρατα μαστορέματα . Κάποια καπάκια από τα φρεάτια που δίνουμε νερό στα κότερα είναι σάπια, πατώντας επάνω θα πέσουνε και μέσα και είναι κάποιες βάνες χαλασμένες, πρέπει να τα αντικαταστήσουμε και να πάρουμε έναν υδραυλικό να τα φτιάξει. Ναι ναι θα σου πω , ναι ναι θα σου πω. Περνάω μια μέρα βλέπω τα καπάκια έτσι όπως είναι σάπια και σκουριασμένα βαμμένα. Τον παίρνω τηλ. Ρε πρόεδρε τι έγινε; Εβαψες τα καπάκια έτσι; Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν το έκαμα εγώ λέει ο Κοκκόσης έφερε τον δημοτικό αστυνομικό και τα έβαψε. Τον δημοτικό αστυνομικό; Ναι. Καλό και τούτο ρε πρόεδρε του λέω, τέλος πάντων μου λέει κάνε ό,τι θέλεις, όχι του λέω δεν κάνω τίποτε , αφού τα βάψετε τώρα, εγώ να κάνω τί;

3. Για τη πρόσληψη εισπράκτορα. Επρεπε να προσλάβουμε άτομο για να εισπράττει τα χρήματα απο το κότερα. Του λέω τι θα γίνει; Θα σου πώ. Του λέω να το βάλουμε θέμα να δούμε ποιους θα προσλάβουμε κλπ όπως γινότανε κάθε χρόνο. Μου λέει καλά θα σου πώ. Τον ξαναρωτάω, μου λέει την Δευτέρα θα είμαι Σάμη και θα σου πώ. Πέρασε η Δευτέρα αυτή , δεν ηλθε να μου πεί τιποτε ούτε με πήρε τηλ. Περνάω την Δευτέρα το απόγευμα, γιατί περπατάω κάθε μέρα 1-2 ώρες για λόγους υγείας και βλέπω έναν αλβανό που εισέπραττε από τα κότερα χρήματα, έκοβε χαρτάκι. Αλβανός όχι κεφαλλονίτης; Αλβανός. Δεν ξέρω αν ο Αλβανός αυτός δουλεύει σε κάποιον κεφαλλονίτη που τα έχει πάρει. Ούτε ρώτησα ούτε θέλω να ξέρω. Πάει και αυτό λοιπόν. Με το ηλεκτρονικό σύστημα έκανε τις εισπράξεις η με μπλοκάκι; Δεν έδωσα καμία σημασία ειλικρινά γύρισα και έφυγα.

4. Για κάποια τιμολόγια. Που έγιναν αυτές οι μεταλλικές εργασίες και εγώ δεν τις βλέπω στο λιμάνι. Τι είναι αυτά που λένε; Μου λέει εννοείς ότι παίρνω μίζες; Του λέω με συγχωρείς δεν υπονοώ τίποτα , αλλά επειδή είμαι στο λιμενικό ταμείο και όλοι κουβεντιάζουμε και λένε αφού ο Ρασσιάς είναι δεν μπορεί να μην έχει συμμετοχή, είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω τον εαυτό μου, θεωρώ ότι πρέπει να είμαι ενημερωμένος .Γι αυτό σε ρωτάω. Α έλεγα μου λέει μήπως υπονοείς  να σου δείξω την φορολογική μου δήλωση πρίν μπώ στην τοπική αυτοδιοίκηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Μα απάντηση ήταν αυτή; Με συγχωρείτε. Αλλά ρωτάγατε εσείς.

Φυσικά άλλα ρώταγα. Μα αν δείτε την απάντηση που έδωσε ο κ. Μοσχονάς μου λέει αν έχω κάτι στοιχεία να πάω στην δικαιοσύνη, αυτά που του αναφέρω, συγκεκριμένα τα κάποια θέματα που δεν μου απαντάει αλλά με παρέπεμπε  στον Kοκκόση ή στον κάθε Kοκκόση ή στον Διονύση, δεν μου απαντάει, η όπως θα δείτε παρακάτω, στην απάντησή του τα έργα που έχει κάνει ανα την κεφαλονιά και σε όλα τα λιμάνια, την Σάμη δεν την αναφέρει, στο λιμάνι της Σάμης έγινε αυτό, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα.

Προσέχτε. Από όταν έφυγε ο κ. Τζωρτζάτος , μετά από λίγο καιρό του ζητούσα να υλοποιήσουμε τις μελέτες που είχαμε ετοιμάσει .Ναι ναι ναι θα έλθω με τον Ζαχαράτο, θα έλθω με τον Ζαχαράτο , τον έφερε μια μέρα και σε ένα συμβούλιο μετά αρρωστήσανε ξαφνικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Αναφέρεστε στην μελέτη που είχε κάνει η κόρη του συγχωρεμένου του Λευκαδίτη για τον παραλιακό δρόμο;

Για την παραλία ναι. Και εν πάση περιπτώσει , είχα πάει και στον κ.  δήμαρχο και του είχα ζητήσει , αν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε εκείνη την μελέτη, παρόλο που το λιμενικό ταμείο είχε πάρα πολλά χρήματα,  να κάνουμε μια διαμόρφωση στο αλιευτικό καταφύγιο που υπάρχει πρόβλημα και λιμνάζουμε νερά και να κάνουμε μια μικρότερη μελέτη , να φτιάξουμε κάτι να μην είναι αυτά τα χάλια. Ναι ναι μου ειχε πεί, το είπα του προέδρου, ο πρόεδρος όλο ναι καλά καλά, ξαναπήγα μια μέρα στον δήμαρχο πρίν 2-3 μήνες, μάλιστα ήτανε μπροστά και ο κ. Ζησιμάτος , του λεω ρε δήμαρχε είμαι 4 χρόναι πρόεδρος, δεν μου έχεις κάνει για την Σάμη τίποτε, μια δεκάρα, μια πέτρα δεν βάλαμε, με κυνηγάμε οι Σαμικοί, πως δεν έχεις λεφτά το ασπάζομαι στον δήμο.  για το λιμεν ταμειο που έχουμε λεφτά γιατί να μην φτιάξουμε κάτι; Μου λέει να το φτιάξουμε αμέσως. Εχεις την μελέτη 1-2 χρόνια τώρα από τον Ζαχαράτο, έχεις τελειώσει από τον Ζαχαρατο να την υλοποιήσουμε; Κάτσε να πάρω τον Μοσχονά. Δεν τον έβρισκε τον Μοσχονά  με παίρνει μετά τηλ μου λεει του έδωσα εντολή Γαβρίλη μου θα πάς εκεί να σου φτιάξει ό,τι θέλεις.

Ο πρόεδρος πέρα βρέχει. Περίμενα ξαναπερίμενα, μου έδινε ραντεβού Τετάρτη Δευτέρα Τετάρτη, ποτέ δεν ήλθε. Εγώ να κάτσω να συνεχίσω έτσι και να λένε οι σαμικοί ο Γαβρίλης τα έχει πάρει για τα δέντρα η με αυτά που ψιθυρίζονται όλα εν πάσει περιπτώσει να μην τα αναφέρω και ο πρόεδρος δεν μου απαντάει και έχω άγνοια δεν θα μπορούσα να κάτσω. Τι νομίζετε μπορώ να καθίσω;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ετσι όπως τα λέτε εμάς μας έχει σηκωθεί η τρίχα.

5. Οι χρεώσεις στο λιμάνι . Ειχε έλθει τον χειμώνα ένα καράβι που έφερε τους πυλώνες τις ανεμογεννήτριες. Ειχε καταλάβει τον μισό χώρο του λιμανιού και παραπάνω απο το μισό για ένα μήνα, ενάμισι για να κάμουν την δουλειά τους. Με ρώταγε ο κόσμος πληρώνουνε  αυτοί που έχουνε καταλάβει το λιμάνι; Ρε παιδιά φαντάζομαι πως θα πληρώνουνε. Έπαιρνα τον πρόεδρο τηλ Καλά θα σου πώ. Από πίσω από την πλάτη μου, στα καφενεία ψιθύριζαν ότι ο Ρασσιάς  παίρνει  και τα παίρνει χοντρά και μαύρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ :  Με συγχωρείτε ο πρόεδρος δεν με ενημέρωνε ούτε αν πληρώσανε οι ανθρώποι ούτε πόσα τους είπε, ούτε πόσα τελικά πληρώσανε.

Εγώ πρέπει να δεχθώ πίσω από την πλάτη μου να λέγονται αυτά τα πράγματα; Είμαι και επαγγελματίας στην Σάμη

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: . Οχι βεβαίως και δραστηριοποιείστε και  τόσα χρόνια και έχετε και ένα καλό  όνομα , σαφώ και όπως τα λέτε έτσι όπως τα λέτε, ..

Μα βγάλετέ τον τώρα στο αέρα να σας πεί να είναι έτσι.

6.  Για τον δημοτικό σύμβουλο Θόδωρο Φλωράτο . Εβγαλε τον κ. Φλωράτο για να τον καλύψει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Συγνώμη αν αναφέρεστε για την εκπομπή μας εδώ εγώ τον έβγαλα τον κ Φλωράτο να μάθω νέα κα ιτι γίνεται, εδω δεν έχει καμία συμμετοχή κανένας άλλος .Δική μου πρόταση πεντακάθαρη.

Θα σας πιστέψω απόλυτα. Ομως ο κ Φλωράτος έκανε το λάθος να ναφερθεί σε μένα και να με κατηγορήσει. Ο κ Φλωράτος ξέρει τι είχα κάνει εγώ για τα δέντρα και τι είχα ζητήσει εγώ από τον πρόεδρο που βγαίνει και με κατηγορεί;  Ο Κ=κ. Φλωράτος που ειναι δημοτικός σύμβουλος στην Σάμη για την Σάμη και εγώ που ειμαι  πρόεδρος τοπικης κοινότητας και συνεδριάζω μια φορά τον μήνα και πάντα του στέλω πρόσκληση, ήλθε ποτέ; Οπως ο κ. Κοκκόσης Βασίλης.Τους καλώ όλους , δεν έρχεται κανένας τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Δηλαδή η Σάμη είναι εγκαταλελειμμένη απο τις δημοτικές παρατάξεις;

Αν είχατε τον χρόνο και την ευχέρεια να βγείτε και να δείτε μια βόλτα στην Σάμη, αυτήν την στιγμή το πάρκο απέναντι από το δημαρχείο , το υποτιθέμενο, από τα χορτάρια και απο τους βάτους, τα φίδια κάνουνε πάρτυ. Η Σάμη αυτήν την στιγμή έχει έναν υπάλληλο στην καθαριότητα που ο άνθρωπος τρέχει και δεν φτάνει και δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει.

Δυστυχώς από 4 εργάτες που είχε η Σάμη φέτος ζητάμε από πρίν από το Πάσχα εγγράφως απο τον δήμαρχο από τον αντιδήμαρχο από όλους, βάλτε έναν εργάτη, σας πληροφορώ ότι από την τσέπη μου πλήρωσα, γιατί μου ζήτησε ο αρχαιολόγος να τον βοηθήσω να καθαρίσει τους αρχαιολογικούς χώρους. Έβαλα έναν εργάτη με μηχάνημε τον πλήρωσα εγώ. μου ζήτησε ο κ. Κοκκόσης ο αντ αυτου να καθαρίσω το νεκροταφείο. Του λέω εγώ πως υα καθαρίσω το νεκροταφείο, δεν είναι αρμοδιότητα τμου. Βάλε εργάτες και πλήρωσέ τα από την παγία. Του λέω εγώ  την παγία δεν την παίρνω γιατί για   να την πάρω πρέπει να κόψω τιμολόγιο. Αυτοί οι εργάτες δεν έχουν τιμολόγιο ουτε καν δελτίο παροχής υπηρεσιών, πως να την παρω να πάω εγω φυλακή; εν πάσει περιπτώσει  πλήρωσα εργάτη καθάρισε το νεκροταφείο, πλήρωσα εργάτη καθάρισε την παραλία και όλα αυτά απο την τσέπη μου.

Η παραλία έπρεπε ν καθαριστεί από το λιμενικό ταμειο.

Ο κ. Φλωράτος την ξέρει την Σάμη, ξέρει πόσες  ανάγκες έχει η Σάμη; Γιατί δεν ηλθε σε ένα συμβούλιο τόσα χρόνια να πεί βρε παιδιά είμαι και εγώ εδώ?

Κάθε χρόνο ο δρόμςς από την είσοδο της Σάμης μέχρι το Ρουπάκι καθαριζότανε από την περιφέρεια, γιατί εκεί είναι το ξενοδοχείο το ΠΕΡΙΚΛΗΣ και άλλα διαμερίσματα  διάσπαρτα και έχει πολλή κίνηση μεσημέρι , όλη μέρα και το βράδυ. Τα  βάτα και δέντρα  κλίνουνε μές το δρόμο. Στην άκρη δεν μπορεί να πάει.  Ο δρόμος είναι στενός. Το γιατί δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα δυστύχημα  είναι γιατί δεν είναι ακόμη πολύς ο κόσμος και γιατί οι άνθρωποι αυτοί πάνε σιγά σιγά μέσα από το χαντάκι με το φακό στο χέρι.

Αυτό ο κ, Φλωράτος δεν το ζεί δεν το βλέπει.

Ο κ. φλωράτος δραστηριοποιείται σε κάτι δουλειές. Δεν ξέρω αν είναι στο όνομά του ή στο όνομα της κοπέλας κλπ. Εδω όμως και ένα -δυο χρόνια τρια ,δεν ξέρω πόσα φέρνει ένα σκάφος και κάνει κάποιες κρουαζιέρες. Εδώ όμως που μπάζουμε τα κότερα, κρατάει και 2-3 βάρκες για χώρο, παρότι όλες τις βάρκες τις διώξαμε να πάνε στο αλιευτικό καταφύγιο για να μπαίνουν τα κότερα να ζήσει η Σάμη, ο κ φλωράτος κρατάει χώρος με τις βάρκες του για να φιλοξενήσει αυτούς που θέλει τον Αύγουστο. Περνάει και αυτό να μην μιλάμε.

Φέρνει λοιπόν πέρυσι αυτό το σκάφος του μπροστά στο κέντρο της Σάμης μπροστά  στην πλατεία και να φορτώνει βάρκες. Παίρνω τον πρόεδρο. Του λέω πρόεδρε μου είπες ότι του έδωσες άδεια γιατί είχε κάνει καθυστερημένα την αίτηση , πάνω στο μπαστούνι. Ο άνθρωπος έχει αράξει εδώ. Εδώ που έχει αράξει πέφτουν 4-5 κότερα. Γιατί δεν πάει στο μπαστούνι;. Τον αλήτη τον έτσι τον αλλιώς αστονε 3 μέρες και αν σε 3 μέρες δεν το βγάλει θα τον στειλω  αυτόφωρο θα του την έχω στημένη και μην σε νοιάζει . Περνάνε 4 μέρες , περνάνε 4 βδομάδες τον ρωτάω πρόεδρε τι γίνεται με αύτη την δουλειά; Τι να σου κάνω τα έχει πλακάκια με την λιμενάρχισσα,  του κάνει πλάτες. Καλά ρε πρόεδρε να περάσει και αυτό.

Πάμε στο επόμενο. Αυτό το σκάφος, κρουαζερόπλοιο, πάνω στο μπαστούνι που το αράζει τα βράδια,  έπαιρνε ρεύμα από ένα πίλαρ που έχουμε στο χώρο του λιμεναρχείου Το 90-93 που ημουνα πρόεδρος λιμενικού Ταμείου Σάμη , για να παίρνουνε ρεύμα κάποια σκάφη και είχαμε βάλει και ένα καπόνι για να βγάζουν τα σκάφη και να κάνουν τις επισκευές τους κλπ κλειδωμένο με μετρητή με κουτί και όποιος ήθελε ζήταγε του  ανοίγαμε και  πήγαινε και έκανε την δουλειά του.

Αυτό τώρα είναι  γκρεμισμένο, χωρίς πόρτες, κάλεσα τον πρόεδρο από πέρυσι τον ξανακάλεσα τον χειμώνα να το φτιάξουμε , να βάλουμε μετρητές μέσα να το κλειδώσουμε και όποιος θέλει να παίρνει ρεύμα, να παίρνει και  να πληρώνει.

Οι λόγοι είναι ότι όλο το καλοκαίρι στο σημείο αυτό παίζουνε τα παιδιά,  δεν μπορεί να είναι ανοιχτό, εκτεθειμένο και δεν μπορεί το καλώδιο 50-60μ να είναι απλωμένο πάνω στο μπαστούνι για να παίρνει ρεύμα το σκάφος του κ Φλωράτου και να παίρνει και το γριγρί  που είναι του χωριανού του του κυρίου, το ληξουριώτικο γριγρί που κατοικοεδρεύει στην Σάμη μόνιμα,  να παίρνει και αυτό ρεύμα .

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ρευμα αυτό πληρώνεται;

Να ρωτήσετε τον κ. Μοσχονά.

Το ρεύμα αυτό το πληρώνει το Λιμενικό Ταμείο. Επί πλέον κεί υπάρχει και μία βρύση, όχι βρύση από πηγάδι, βρύση από νερό της ύδρευσης.Του είπα παίρνουν νερό αυτά τα σκάφη, πρέπει να βάλουμε ρολόι μετρητή. Δεν μπορεί αυτοί να μην πληρώνουν το νερό για τις επιχειρήσεις τους. Ναι ναι καλά θα το πεί στον Μάκη να τα φτιάξει.

Εχουμε την τουαλέτα στο Λιμεναρχείο για να εξυπηρετείται ο τουριστικός κόσμος. Ομως οι πακιστανοί από το γριγρί μόνιμα δεν είναι ότι πάνε να κατουρήσουνε να αφοδεύσουνε έιναι ότι πάνε και πλένουνε τα ρούχα τους, πλένουνε τις μπουγάδες τους, κάνουνε τα πάντα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Εχει γίνει πλυντήριο δηλαδή η τουαλέτα.

Ναι πλυντήριο. Πρόεδρε πρέπει να συμμετέχει στην καθαριότητα, αν θέλεις να το αφήσεις έτσι και ο κύριος  που έχει το γριγρί  και να πληρώνει.

Ναι ναι καλα καλα…θα σου πώ.

Μετά από όλα αυτά βγήκε ο κ. Φλωράτος να καλύψει τον κ. Μοσχονά. Τα καλά και συμφέροντα. Πρίν ένα χρόνο ο Φλωράτος ήτανε αλήτης, τώρα είναι κολλητός όπως και πρίν ένα χρόνο δυο, τρία, που κατέβηκε η κόρη του κ. Φλωράτου για υποψήφια βουλευτίνα και την κέρδισε ο Δρακουλόγκωνας με πολλούς ψήφους διαφορά, τον αλήτη τον Δρακουλόγκωνα  θα του στείλουμε στην ΣΔΟΕ με αυτά που έχει κάνει στον δήμο, προχθές στην ομιλία του, “ο Παναγάκης το καλό παιδί που είναι χωριανός και κάνει ό,τι μπορεί”. Λοιπόν με τέτοιους ανθρώπους τι συνεργασία να έχεις. Πές μου. Τα καλά και συμφέροντα. Να μην πούμε άλλα.Για τον βίον και το παρελθόν του καθε μιανού μας.

Βέβαια εγώ τους προκαλώ να πούνε για μένα ό,τι θέλουνε και να με φωνάξετε  παρρησία, αλλά…Πέστε μου εσείς πως εγώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι. Με ποιον να συνεργαστώ;

7. Παράνομο ψάρεμα . Να σας πώ το άλλο; Το ψάρεμα που γίνεται στο λιμάνι για τους πελάτες; Γιατί μανατζάρουμε κότερα , δίνουμε πετρέλαια , νοικιάζουμε αυτοκίνητα, όλα αυτά ποιός τα κάνει και γι αυτό είναι καλό παιδί ο Αλέξης ο Μοσχονάς και κάνει ότι μπορεί, τι γίνεται , γιατί κάποιοι έχουν αποκλειστεί και απειλούνται στο λιμάνι και κάποιοι άλλοι το έχουμε μονοπώλιο με τα παπαγαλάκια

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά ο κ Μοσχονάς έχει αναλάβει και τον ρόλο του μάνατζερ των διαφόρων επιχειρηματιών εκεί που έχουν σχέση με όλα αυτά ; αυτό θέλετε να πείτε;

Δεν ξέρω αν τα γνωρίζει, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, στα κότερα γίνονται τροφοδοσίες ,ξέρει ποιοί τα πρακτορεύουνε ,  πιστεύω αυτοί που τον προτείνανε όλα τι έργα να κάνει να του τα έχουνε και αυτά, εισπράττουμε που εισπράττουμε τα λιμενικά, ενοικιάσεις αυτήν την στιγμή κάνουνε τα κότερα, εγώ δεν έχω ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ούτε προμήθειες εκτελώ ούτε προμήθειες σκαφών, οι πελάτες  οι επιβάτες που διαμένουν στα κότερα θα νοικιάσουν αμάξι σήμερα να πάνε στον άγιο, κάπου..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: εταιρείες ενοικιάσεων  δεν υπάρχουν εκει;

Πώς δεν υπάρχουν.. Μεταξύ των οποίων και μία του κ. Φλωράτου από ότι μαθαίνω και βλέπω και είναι και οι προμήθειες κάποια γραφεία που μανατζάρουνε, ολα αυτά να βγεί να μας τα πεί ο κ. Φλωράτος , να μας πεί μόνο ο Rασσιάς είναι ο κακός και λέει ψέματα, κάπου κάπου τραβήχτε και καμιά φωτογραφία..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : -Και που είχαμε τραβηξει τοτε κ. Εασσια μου τι έγινε , έγινε τίποτα; Μαθαίνω τα ίδια είναι

-Δεν είναι  τα ίδια είναι χειρότερα. Να σας πώ κάτι ο δήμος μου στέλνει χαρτί ν καταρτιστεί το τεχνικό  πρόγραμμα. Πρώτη χρονια στείλαμε και προτείναμε τα έργα μας, δεύτερη χρονιά , καμία χρονιά δεν μπήκε. Ζητείστε να σας δώσουν το χαρτί να το δημοσιεύσετε.  φέτος τους λέμε, σας ευχαριστούμε πολύ μας τα φτιάξετε όλα τις προηγούμενες χρονιές και δεν θέλουμε τίποτε , εκεί φτάσαμε , ομόφωνα στείλαμε αυτό. Αν με πήρατε και σείς ένα τηλ αν ίδρωσε τ αυτί σας με πήρανε και οι άλλοι. Το μόνο καλό που έχουμε στην Σάμη έίναι ότι περνάει η διαδημοτική του λάχιστον με συνέπεια και αδειάζει τους κάδους. Και μην ξεχνάτε ότι το μεγάλο κομμάτι απο το εισόδημα του δήμου Αργοστολίου προέρχεται από τον δημο Σάμης. Ο κ. Παρίσης με έπεισε να μπώ στο ψηφοδέλτιό του μαζί με τον κ Λυκούδη και με τον κ. Τζωρτζάτο μπροστά στην γεν συνέλευση των κατοίκων δεσμευθήκανε ότι θα μου διαθέτουν το 30% των εισπράξεων κάθε χρόνο. Έπεσε μιά δραχμή στην σάμη τα 4 χρόνια , έγινε κάτι; Μα δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε άλλο, πώς θα γίνει.

Εμείς το λιμάνι το θέλουμε και το καράβι το θέλουμε το τιμάμε, μ αυτό μεγαλώσαμε με το όνομα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  και το θέλουμε και όλα καλά και ωραία και ας περνάνε και οι νταλίκες , όμως έχει κάποιες ανάγκες ο τόπος, δεν το θέλουμε μόνο να περνάμε να κάνουμε την δουλειά μας για τ όνομα του θεού.

via

Αναδημοσίευση από https://samikefalonias.wordpress.com