Το Forum “ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ” είχε θέμα «Διαβήτης – Καρδιομεταβολικά Νοσήματα – Οι παρεμβάσεις το 2021» και έλαβε χώρα από το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουλίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Το Forum τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής «Το Αύριο της Υγείας» και Διευθύντρια Σύνταξης της ιστοσελίδας toavriotisygeias.gr Δήμητρα Γιώτη.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας, παθολόγος κα Σοφία Ζαφειράτου, Παθολόγος και πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Διαβητική Νευροπάθεια – Η δράση του άλφα-λιποϊκού οξέος».

Kεντρικός ομιλητής του Forum είναι ο Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος-Διαβητολόγος και Συντονιστής-Διευθυντής του Καρδιομεταβολικού Κέντρου του Μetropolitan Hospital, Πρόεδρος ΕΚΟΜΕΝ, ο οποίος αναφέρθηκε στον σακχαρώδη διαβήτη 2, στις δυνατότητες πρόληψης και αποτελεσματικής θεραπείας και στους θεραπευτικούς αλγόριθμους το 2021.

Μίλησαν επίσης διαδικτυακά, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να έρθει στην Κεφαλονιά, η κα Ελένη Μπιλιανού, Καρδιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Θεραπείας Αθηροσκλήρωσης (ΕΚΘΑ) θα αναλύσει το θέμα με τίτλο «Δυσλιπιδαιμία, Υπέρταση: Οι τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες».

Η κα Παρασκευή Φαραντάτου, Παθολόγος, αναφέρθηκε στο θέμα με τίτλο «Λοιμώξεις δέρματος & μαλακών μορίων για διαβητικούς – διαβητικό πόδι», ενώ για ομιλία παρέμβαση έκανε και ο Παθολόγος κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Παράλληλα εκπρόσωπος του Συλλόγου Διαβητικών Κεφαλονιάς μίλησε για τα προβλήματα των διαβητικών ασθενών σήμερα.

To Forum παρακολούθησαν και γιατροί από την Κεφαλονιά.

Πηγή: voutospress.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Ένας εντυπωσιακός γάμος στο Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων στο Αργοστόλι (εικόνες)
Επόμενο άρθροΈρισσος: Μία σημαντική πρωτοβουλία από τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Κομιτάτων” (εικόνες)