Ρεπορτάζ Δέσποινα Χαρώνη

Η εβδομάδα λαϊκού πολιτισμού άνοιξε την αυλαία της εχθές το βραδύ στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπερθέαμα με καντάδες, παραδοσιακούς χορούς και θέατρο σκιών για τους μικρούς μας φίλους από το Ιόνιο θέατρο σκιών. Κάποιοι από τους ντόπιους παραγωγούς έδωσαν το παρόν και την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν και να αγοράσουν προϊόντα.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Βίκτωρ Ρουχωτάς, επίτιμος πρόξενος της Σερβίας και ο κ. Χρήστος Μεγαδούκας, χοροδιδάσκαλος του λαογραφικού χορευτικού ομίλου Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες».

Κεφαλλονίτικες καντάδες ερμήνευσαν οι κανταδόροι Γρηγόρης Βλαχούλης (ακορντεόν) και Σπύρος Μπουρμπούλης (κιθάρα). Οι «Κεφαλλήνες» χόρεψαν με καμάρι παραδοσιακούς Κεφαλλονίτικους χορούς ενδεδυμένοι με ρούχα από την μακρινή δεκαετία του 1950.

Σήμερα το βράδυ θα δώσουν μια μοναδική συναυλία τα Μαντολινάτα στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Να είστε όλοι εκεί!

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ

Βίκτωρ Ρουχωτάς, επίτιμος πρόξενος της Σερβίας

Χρήστος Μεγαδούκας, χοροδιδάσκαλος του λαογραφικού χορευτικού ομίλου Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες»

Γρηγόρης Βλαχούλης (ακορντεόν) και Σπύρος Μπουρμπούλης (κιθάρα)

Πηγή: ekefalonia.gr

 

Προηγούμενο άρθροΑστυνομία Πανεπιστημίων: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 400 προσληφθέντων ειδικών φρουρών
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: “Ο Γάλλος τουρίστας πιθανόν θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν υπήρχε πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σάμης την απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια ή δεύτερο πλήρωνα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ  τη νύχτα”