Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με πολύ κόσμο και σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι, από τον Δήμο Αργοστολίου, το σύλλογο “Το Ριφόρτσο” και την ΠΕΔΙΝ εκδήλωση αφιερωμένη στον γνωστό φιλέλληνα, μεγάλη μορφή της Ελληνικής επανάστασης τον λόρδο Βύρωνα.

Στο τραγούδι η Χριστίνα Ρόκκου

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Βύρωνα Αττικής Γρηγόρης Κατωπόδης, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Ορέστη Καππάτο και Ιουλία Κιούπη, η δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος και ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μαζί με τους αντιδημάρχους Σπύρο Σαμούρη και Γιώργο Τσιλιμιδό.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός

Η εκδήλωση άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό του αντιδημάρχου Γιώργου Τσιλιμiδού. Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους των παρευρισκομένων δημάρχων, καθώς και του προέδρου του συλλόγου “Το Ριφόρτσο” Διονύση Φωκά.

Παρουσιάσεις για το έργο και τη ζωή του Λόρδου Βύρωνα πραγματοποίησαν ο Πάνος Τρυγάζης, πρόεδρος του Συνδέσμου “Μπάιρον” για τον Φιλελληνισμό και τον πολιτισμό και ο δημοτικός σύμβουλος της γενέτειρας πόλης του Λόρδου Βύρωνα το Νότιγχαμ Παύλος Κοτσόνης.

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος

Ο κ. Τρυγάζης μίλησε με σθένος για την δράση του Βύρωνα και πώς αυτή ενέπνευσε τους αγωνιστές της επανάστασης και συνεχίζει να μας εμπνέει μέχρι σήμερα.

Αρκετός κόσμος κάτω από τα όμορφα δέντρα του κήπου Νάπιερ στο Αργοστόλι

Ο Παύλος Κοτσώνης, σύμβουλος στο Δημοτικό συμβούλιο του Νότινγκαμ, πατρίδας του Λόρδου Βύρωνα, αναφέρθηκε στα γεγονότα της νεαρής ηλικίας του Λόρδου Βύρωνα και στην επαναστατική δράση του στην Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τραγούδια και αφηγήσεις προς τιμήν της ελληνικής επαναστάσεως οι συντελεστές:

Στα μαντολίνα οι Λάμπρος Ανυφαντής, Νίκος Αρμενιάκος, Φρόσω Γκογκόση, Κώστας Πανταζάτος

Στο πιάνο: ο Ανδρέας Παπαγιαννάκης

Στο τραγούδι και την καλλιτεχνική επιμέλεια: η Χριστίνα Ρόκκου.

Επρόκειτο για μια πολύ όμορφη εκδήλωση που μας έκανε, έστω και για λίγο, να “αποδράσουμε” νοερά από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Πηγή: ekefalonia.gr
Προηγούμενο άρθροΗ ΠΥΡΙΝΗ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Από τις 06 έως τις 15 Αυγούστου εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγίας-Βγήκε το πρώτο (εικόνες)