Αργοστόλι: Μέρα γιορτής σήμερα για το Melograno -Κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας [εικόνες]

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Μέρα γιορτής σήμερα για το Melograno, το γνωστό bar – restaurant στην πλατεία Αργοστολίου, καθώς κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας, μέσα στον οποίο εξελίχθηκε σε ένα αγαπημένο στέκι για ντόπιους και επισκέπτες.
Το ekefalonia επισκέφθηκε το Melograno και συνομίλησε τόσο με τον ιδιοκτήτη Σταύρο Σπαθή όσο και να τον γνωστό σεφ Γιάννη Μάργαρη.

Πηγή: ekefalonia.gr

Φωτογραφίες Neil Jackson // @ekefalonia.gr

To Melograno γιορτάζει ένα χρόνο ζωής με τον γνωστό Σεφ Γιάννη Μάργαρη στο τιμόνι του μαγαζιού

Ο ιδιοκτήτης Σταύρος Σπαθής

Ο κ. Σπαθής είπε πως έναν χρόνο μετά το πρόσημο είναι θετικό. Η τοπική κοινωνία μας αγκάλιασε, όπως είπε χαρακτηριστικά. Παρά το ότι ανοίξανε σε μια δύσκολη στιγμή, με περιοριστικά μέτρα και τον τουρισμό να μην έχει ανακάμψει εντούτοις κατάφερε να κερδίσει το κοινό.
Αναφορικά με το ότι λειτούργησε ολοχρονικά τόνισε ότι παρά τις δυσχέρειες η κίνηση κύλησε ικανοποιητικά. Για το μενού του μαγαζιού είπε ότι χάρη στην εμπειρία και την ικανότητα του σεφ του μαγαζιού Γιάννη Μάργαρη “παντρεύτηκαν” η τοπική παραγωγή με γκουρμέ συνταγές παρέχοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο το κοινό έχει αγαπήσει.
Επεσήμανε ότι το Melograno είναι ένα all day bar restaurant όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό του.

Ακούστε τη συνέντευξη του Σταύρου Σπαθή στο παρακάτω ηχητικό:

Ο σεφ Γιάννης Μάργαρης

Ο Σεφ Γιάννης Μάργαρης στη κουζίνα του Melograno -Φωτογραφίες Neil Jackson // @ekefalonia.gr

 

Ο κ. Μάργαρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το όραμα της οικογένειας Σπαθή έχει πιάσει γερές βάσεις στο νησί, κάτι που φαίνεται από την αγάπη και την προτίμηση του κόσμου.
Αναφορικά με το μενού τόνισε πως αυτό είναι κάτι δυναμικό, καθώς προστίθενται διαρκώς νέα πιάτα με τη βάση του βέβαια να αποτελούν τα τοπικά προϊόντα. Προστέθηκαν πιάτα με ψάρια κυρίως, ενώ δημιουργίες όπως το σούσι είναι ιδανικά να συνοδεύσουν το κρασί ή το κοκτέιλ.
Επιπλέον, τόνισε πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στα κοκτέιλ, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία να επιλέξουν οι πελάτες, καλύπτοντας όλα τα γούστα.
Μίλησε για την ομάδα του προσωπικού του Melograno, τόσο της κουζίνας όχι και έκτοτε, η οποία έχει δέσει και συνεργάζεται αρμονικά, ενώ έχουν όλα τα παιδιά της ομάδας αγαπήσει το μαγαζί και προσφέρουν τα μέγιστα.

Ακούστε την συνέντευξη του Γιάννη Μάργαρη στο παρακάτω ηχητικό:

Από την μεριά μας ευχόμαστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία αυτού του εξαιρετικού Bar restaurant που κοσμεί την πλατεία του Αργοστολίου, χαρίζοντας όμορφες στιγμές και γαστρονομικές απολαύσεις.