Αργοστόλι: “Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση”(pics)

Εργατική Πρωτομαγιά και στο Αργοστόλι με ομιλία και πορεία προς το μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στην περιοχή του ΞΕΝΙΑ, (πρώην Μουσείο). Εκεί κατέθεσαν λουλούδια το ΕΚΚΙ, οι Αντιστασιακοί κ.ά.

Μοναδικός ομιλητής της συγκέντρωση ήταν  ο πρόεδρος του ΕΚΚΙ Γ. Γαβρίλος, τονίζοντας ότι τιμάμε την 1η Μάη, ως μέρα απεργίας για την εργατική τάξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε όλον τον κόσμο, ως μέρα επιθεώρησης δυνάμεων, απότισης τιμής στους νεκρούς μας και οδηγό για νέους αγώνες. Το Σικάγο του 1886, ο Μάης του 36, οι διακόσιοι της Καισαριανής και οι εκτελεσμένοι αγωνιστές της Κεφαλονιάς το Μάη του 44 φωτίζουν το δρόμο μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για δικαιώματα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Σήμερα που ο λαός μας και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ως μέρος του, συνεχίζουν να ματώνουν, που πληρώνουν την ανάπτυξη, όπως ακριβοπλήρωσαν την κρίση, μπορεί να γίνει κατανοητό ότι η «έξοδος από τα μνημόνια», που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τίποτε το θετικό για μας δεν προοιωνίζει. Όχι μόνο παραμένουν οι πάνω από 1000 εφαρμοστικοί νόμοι, αλλά και ετοιμάζονται νέα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Μόνο το κεφάλαιο και οι εταίροι της κυβέρνησης «τρίβουν τα χέρια» τους από τα αναπτυξιακά σχέδια. Ο λαός των νησιών μας βίωσε στο πετσί του τους πλειστηριασμούς που γενικεύονται και πληθαίνουν για τη φτωχολογιά. Κανείς εργαζόμενος πρέπει να ξέρει το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.

Σε λίγο το Video.

Aναδημοσίεση από: www.kefalonianews.gr