Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
Οικονομολόγος – συνταξιούχος τραπεζικός

Μπορεί ο Παρίσης να είχε στη «πάντα» το ένα εκατομμύριο ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στο Αργοστόλι, αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει το έργο γιατί τον …έριξαν από την εξουσία «οι δικοί» του που πολλαπλώς είχε ευεργετήσει. Και  όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου, «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου»!   

Ομως και η «Ομάδα Θεόφιλου» δεν άφησε τα λεφτά αυτά να …τα φάει ο σκώρος.   Τα επένδυσε σε ασφαλτοστρώσεις  κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσάς μας, ως όφειλε!
Ασφαλτοστρώθηκε η Λάσσης, η οδός Μομφεράτου (που είχε τα μαύρα της τα χάλια), το Μαϊάμι  – που έγινε τώρα πολύ πιο όμορφο!-  και έπεται συνέχεια.
Για λόγους τάξεως πρέπει να πούμε  ότι το έργο των ασφαλτοστρώσεων του Αργοστολίου «πιστώνεται»  στην «Ομάδα Θεόφιλου», γιατί απλούστατα επί των ημερών της το όλο έργο γίνεται χειροπιαστή πραγματικότητα!
Γι’ αυτό και πρέπει να της πούμε ένα μπράβο!  Σημασία έχει να υπάρχει  «συνέχεια» (στην αλλαγή εξουσίας)  και να βλέπουμε έργα!
Τουτέστιν,  να προχωράει μπροστά ο τόπος!   

Περίπου …πέντε εκατομμύρια θα είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας   το 2100 σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες!  Αν υπολογίσουμε ότι  -με τα μυαλά που έχουμε – το ένα εκατομμύριο θα είναι  λαθρο-πακιστανομπακγλαντεζιανοίΣενεγαλέζοι και βάλε – τότε, κλάφτα  Χαράλαμπε!
Εν τω μεταξύ οι Τούρκοι –απέναντι – θα είναι το 2100  περίπου 120 εκατ. Καταλαβαίνετε που πάμε και τι μας περιμένει σε βάθος χρόνου!
Γι’   αυτό ο Κωνσταντίνος Καραμανλής  -με την διορατικότητα που τον διέκρινε  – έλεγε και ξανάλεγε για να το εμπεδώσουμε εμείς οι  αγράμματοι νεοέλληνες ότι « Μπήκαμε στην ΕΕ κυρίως για λόγους πολιτικούς». ..
Συμπέρασμα: Νεοέλληνες «Πηδάτε γιατί χανόμαστε»!

Ποιος από το Δήμο Αργοστολίου θα πάει να ποτίσει τις δάφνες στο δρόμο προς τα Κοκύλια;  Εν τάξει έγινε ο καθαρισμός του χώρου από τα αγριόχορτα και μπράβο!  Αλλά τα δεντράκια χρειάζονται πότισμα τώρα το καλοκαίρι. Διαφορετικά  μηδέν εις το πηλίκον!  

Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν νοσεί!  Βρίσκεται σε μία αρκετά καλή κατάσταση  λαμβανομένου υπόψη των συγκυριών.  Από την άλλη ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε  πως το καλύτερο είναι εχθρός του καλού! (Βολταίρος).


Ρέμπελα  όλα τα γίδια στην περιοχή της Ερίσου  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε χώρους ιδιοκτησίας δηλαδή σε περιουσίες ιδιωτών κ.λπ. Το κατήγγειλε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο Σάμης ο Στέλιος Σπαθής.  Ετσι είναι. Αλλά το πρόβλημα δεν αφορά  μόνο στην  Ερισο.  Αφορά σχεδόν  όλη την Κεφαλονιά!  Είναι μία απαράδεκτη κατάσταση – χρόνια τώρα – με τα αδέσποτα γίδια.  Αλλά κανένας βουλευτής, κανένας δήμαρχος, κανένας Περιφερειάρχης, κανένα Δασαρχείο  δεν δίνει ή δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική λύση…


46η Επέτειος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.  Η οποία – μην ξεχνάμε –  συνδέεται με το διαμελισμό της Κύπρου μας…
Για δε την «ποιότητα» της Δημοκρατίας μας θα πρέπει να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο… Βλέπετε τι γίνεται  δυστυχώς στο χώρο της Δικαιοσύνης, είδαμε τι έγινε στο χώρο της Οικονομίας (χρεωκοπία, Μνημόνια κ.λπ.), βλέπουμε τι γίνεται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, στο χώρο του κομματικού Συνδικαλισμού… Ομως, παρ’ όλα αυτά τα βαριά «νοσήματα» του πολιτικού μας συστήματος,  το ΑΕΠ της χώρας  μας από το 1974 μέχρι το 2008 αυξήθηκε κατά εκατό φορές!
Παρένθεση: Ο Πλάτων είναι εκείνος που αποκαλούσε την Δημοκρατία «πόλεως νόσημα»(!).

ΕΙΠΕ: «Θεωρώ ότι οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι συγκλονιστικές για την ελληνική οικονομία, θα επηρεάσουν σημαντικά το παραγωγικό μοντέλο» Ευάγγελος Μυτιληναίος, γνωστός επιχειρηματίας, στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Με άλλα λόγια, το μέλλον προοιωνίζεται ζοφερό…

ONE-WOMAN LIVE!  Μία εκπληκτική φωνή – θείας μοίρας δώρημα! – η συμπατριώτισσά μας  αοιδός Αυγούστα Παυλάτου.  Θα μας δοθεί  η ευκαιρία να την απολαύσουμε στην συναυλία της στο άλσος του Κουτάβου την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020.  Την άκουσα στο ραδιόφωνο  και νόμισα ότι ήταν η Μούσχουρη!

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Κεφαλονιά:  Τι φτηνό Show  ήταν κι αυτό!  Αλλά είπαμε: Αυτή είναι  «η άλλη»  Αριστερά: «η Αριστερά της σαμπάνιας και των σαλονιών»!… Για περισσότερα βλέπε στο διαδίκτυο σχετική δήλωση Ανιέλι (FΙΑΤ).  


Τα κάνει έτσι ο Μητσοτάκης, τα κάνει αλλιώς… Αλλά με τα 72  δις. από τας Ευρώπας μπορεί πράγματι η χώρα να κάνει την υπέρβαση και να αλλάξει το αναπτυξιακό της μοντέλο.  Αρκεί όπως έλεγε και ο μακαρίτης καθηγητής Οικονομικών Αγγελόπουλος οι διαθέσιμοι πόροι να διοχετεύονται σε παραγωγικές επενδύσεις.  Διότι μόνο μέσω αυτών μετασχηματίζεται η παραγωγική βάση της οικονομίας,  με τελικό στόχο την αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας.
Αυτό το ξέρατε; Το πρόστιμο που μπορεί να επιβάλλει η Αστυνομία για σκύλους που γαβγίζουν σε ώρες κοινής ησυχίας ανέρχεται σε 500 ευρώ!   
Ο Αστέρας Ληξουρίου δεν αποδείχθηκε …διάττων, το αντίθετο μάλιστα,:  επανέρχεται δριμύτερος –μετά από χρόνια – στο τοπικό ποδοσφαιρικό στερέωμα! Μπράβο!
Ας μην βάζουν …τα κλάματα οι συνταξιούχοι με τα αναδρομικά. Μέσα στην πολύ δύσκολη αυτή συγκυρία το ότι ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να δοθούν τα λεφτά (έστω και κουτσουρεμένα) cash,  τουτέστιν «εδώ και τώρα» «τοις μετρητοίς» ,  είναι σημαντικό!  Πολύ σημαντικό!  Αλλωστε, όπως λέει και η παροιμία «Απ’ ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα»!..  
Γειά σας!  Και μην ξεχνάτε: Παρά τα όσα παράξενα και παράδοξα συμβαίνουν – ένθεν κακείθεν – ο πλανήτης  συνεχίζει να γυρίζει και οι εξελίξεις  να τρέχουν!

Πηγή: ekefalonia.gr