Αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας για το 2020 στα Πουλάτα, σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα που απέστειλε στην Κοινότητά μας ο εργολάβος του έργου και το οποίο έχει τοιχοκολληθεί σε κεντρικά σημεία του χωριού μας. 

Με βάση τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των Πουλάτων να παρίστανται στα κτήματά τους κατά την διάρκεια των ψεκασμών, προς υποβοήθηση του συνεργείου ψεκασμού. Αντιθέτως, οι  βιοκαλλιεργητές και όσοι δεν επιθυμούν να ψεκαστούν τα ελαιόδεντρά τους, παρακαλούνται να τοποθετήσουν σε  εμφανή σημεία των κτημάτων τους πινακίδες για την μη διενέργεια ψεκασμού.

Στην  περίπτωση που  οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες ή προκύψει οποιαδήποτε άλλη αιτία όπως έκτακτη ανάγκη ή ασθένεια, ο ψεκασμός στα Πουλάτα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Κεφαλλονιά χωρίζεται σε 17 ελαιοκομικές περιοχές, όσες δηλαδή και οι εργολαβίες. Τα Πουλάτα υπάγονται στην 7η ελαιοκομική περιοχή μαζί με τη Σάμη, τον Καραβόμυλο και τα Χαλιωτάτα με 36.500 ελαιόδεντρα εκ των οποίων 7.000 περίπου στο χωριό μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Προηγούμενο άρθρο5 ελληνικές παραλίες που σίγουρα είναι ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης-Μία στην Κεφαλονιά!
Επόμενο άρθροΤροχαίο με εγκατάλειψη μάνας και κόρης! Τις παρέσυρε οδηγός μηχανής σε διάβαση πεζών