«Η Κεφαλονιά τουριστικά είναι σε θέση ισχύος. Στόχος μας είναι να θέσουμε προτεραιότητες προκειμένου να γίνουν στοχευμένα έργα για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην Π.Ε. Κεφαλονιάς.

Παράλληλα τόνισε ότι «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανήκει στις 5 Περιφέρειες που παράγουν το 80% του ΑΕΠ και η Κεφαλονιά αποτελεί σημαντικό παράγοντα σ’ αυτό».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία των υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου, (άλλωστε θα έρθει προς συζήτηση σχετικό νομοσχέδιο), αλλά και στις υποδομές σε μαρίνες.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στην Ιθάκη, όπου όπως είπε, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, στόχος είναι να αναβαθμιστεί συνολικά το νησί τουριστικά.

Στη σύσκεψη παρέστησαν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, κ.ά.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απουσία του βουλευτή Κεφαλονιάς Παναγή Καππάτου, παρότι είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο νησί μας υπουργός της Κυβέρνησης.