Χειροτονήθηκε ο π. Κωνσταντίνος στη Μητρόπολη Αργοστολίου [εικόνες]

Ρεπορτάζ//Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με τη δέουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του πατέρα Κωνσταντίνου στον Μητροπολιτικό ΙΝ Ευαγγελιστρίας το πρωί της Κυριακής 19 Ιουλίου. Ο αγαπητός διάκονος πλέον ανέλαβε τον ρόλο του ως πρεσβύτερος. Ανάμεσα στους ιερείς που είχαν σπεύσει να τον πλαισιώσουν στην μεγάλη αυτή στιγμή ήταν και ο ηγούμενος της Μονής του Αγ. Διονυσίου Ζακύνθου Διονύσιος.

Εμφανώς συγκινημένος ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος απευθυνόμενος στον μέχρι σήμερα διάκονο, είπε μεταξύ άλλων ότι, σήμερα εισήλθε ως διάκονος και εξέρχεται ως πρεσβύτερος, ως παπάς όπως λέει ο λαός. Πλέον, είναι πατέρας όχι μόνο των δύο παιδιών του αλλά και πολλών άλλων μικρών και μεγάλων που θα αντλούν δύναμη από την λειτουργία και τον λόγο του. Επίσης, ο μητροπολίτης τόνισε πως πλέον είναι Λειτουργός του Κυρίου, από Αυτόν θα αντλεί την δύναμη και την Χάρη και σε Αυτόν θα την επιστρέφει.

Αφού ντύθηκε ο πατήρ Κωνσταντίνος φορώντας τα άγια ράσα, όλοι οι παρευρισκόμενοι προεξάρχοντος του μητροπολίτη φώναξαν «ΑΞΙΟΣ». Επρόκειτο για μία εξαιρετική στιγμή όχι μόνο για τον ίδιο τον π. Κωνσταντίνο αλλά και για την οικογένειά του, τους φίλους και όλους τους συμπροσευχόμενους Χριστιανούς.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο βουλευτής Παναγής Καππάτος μετά της συζύγου του, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννα Κουλομπή ο αντιπεριφερειάρχης  Σωτήρης Κουρής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργοστολίου Νίκος Ανουσάκης Γιάννης Λυκούδης και Άγγελος Κωνσταντάκης.

                 

Πηγή: ekefalonia.gr