Μια ενδιαφέρουσα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από κάλεσμα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Χρήστου Βολτέρα.

Ο κ. Βολτέρας κάλεσε, τους περίπου σαράντα επαγγελματίες της Πλατείας-του Πεζόδρομου-της Παραλίας- της Κεντρικής Λεωφόρου και έθεσε επι τάπητος σημαντικά θέματα που αφορούν την καθαριότητα της πόλης.

Πρότεινε και άκουσε προτάσεις, από την μικρή ομάδα των επαγγελματιών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του.

Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε, ότι από τις πρώτες του ενέργειες ήταν να ζητήσει έξτρα κάδους, πράσινους και ανακύκλωσης, γιατί οι υπάρχοντες στην πόλη είναι πολύ λίγοι.

Πιστεύει ότι μέσω του “Φιλόδημου” θα καταφέρει να τους προμηθευτεί ο Δήμος μας και να αποφορτιστεί η τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια στο κέντρο της πόλης.

Αναφέρθηκε και στο πόσο τραγικά ελάχιστο είναι το προσωπικό της καθαριότητας που έχει ο Δήμος μας, καθώς και τα μηχανήματα.

Στα σχέδια του Δήμου είναι η απόκτηση μιάς σκούπας μεγάλης και μιάς ακόμα μικρότερης, για να λάμπει η πόλη μας απο καθαριότητα.

Επίσης, αποκάλυψε ότι ο Δήμος μας, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, προχωρά στην υλοποίηση του έργου «Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων».

Με δεκαπέντε σημεία, για τα οποία θα μας ενημερώσει μελλοντικά, η υπογειοποίηση των απορριμμάτων, μιλάμε για ένα έργο που σίγουρα θα βελτιώσει την αισθητική εικόνα της πόλης, προστατεύοντας παράλληλα και την υγεία των πολιτών. Επίσης μην ξεχνάμε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικότερα.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε να αλλάζει η όψη της πόλης όσον αφορά το κομμάτι της καθαριότητας, καθώς από τα πρώτα βήματα είναι η μεταφορά των κάδων σε δυό, ίσως και τρία σημεία, και η δημιουργία καμουφλάζ αυτών.
Θα απομακρυνθούν οι κάδοι των απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης. Θα συγκεντρωθούν στο παλιό γήπεδο του Παλληξουριακού και στην άκρη του πάρκινγκ απέναντι από την Εθνική Τράπεζα. Θα περιφραχτούν, με αισθητική και καλλιτεχνική πινελιά, αυτοί οι χώροι και η πρώτη εικόνα που θα έχει ο επισκέπτης φτάνοντας στο Λιμάνι της πόλης μας, να είναι η καλύτερη. Μιά πόλη χωρίς σκουπίδια.
Επίσης συζητήθηκαν με τους επαγγελματίες τρόποι και λύσεις προκειμένου να υπάρξει μιά στενή συνεργασία μεταξύ αυτών και του Δήμου για το κοινό καλό.
Στην συζήτηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γρηγορόπουλος.
Μην ξεχνάτε ότι στο παλιό ΠΙΚΠΑ (Βοήθεια στο Σπίτι) μπορείτε να αφήνετε είδη ρουχισμού, παιχνίδια κλπ . Ο π. Νικόλαος Θεοφιλάτος έχει εντοπίσει οικογένειες που έχουν ανάγκη και θα μεταφέρει με υπευθυνότητα σε αυτούς οτιδήποτε χρήσιμο συγκεντρωθεί.
Ο κ. Βολτέρας έκλεισε την πρώτη επαφή με τους επαγγελματίες, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται τέτοιες συζητήσεις. Τα θέματα είναι πολλά και ο Δήμος στο νέο του ξεκίνημα χρειάζεται και την βοήθεια όλων μας.
Αριστέα Χαριτάτου
Αναδημοσιευση από mylixouri.blogspot.com
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους μή έχοντες εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου του blog

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟι πρώτες 100 ημέρες του Θεόφιλου όπως τις είδε εκείνος -Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Ξαφνική εφοδος των “Ράμπο” του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Βιολογικό!