Ο δημοτικός σύμβουλος Κεφαλονιάς και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον νέο Δήμο Αργοστολίου, Διονύσης Μινέτος, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για το θέμα των ημερών στην Κεφαλονιά, που δεν είναι άλλο από την συλλογή του διακεκριμένου Κεφαλονίτη ζωγράφου Γεράσιμου Στέρη, η οποία εδώ και μιάμιση δεκαετία βρίσκεται εκτός Κεφαλονιάς!

Ο κ. Μινέτος αναφέρθηκε στην ιστορία αυτής της υπόθεσης και πως η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου «ανακάλυψε» πως η συλλογή βρίσκεται εκτός Κεφαλονιάς και στην ιδιοκτησία της ΜΚΟ «Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» στην Αθήνα, εδώ και 15 χρόνια!

Ο κ. Μινέτος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καρποφορήσει η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες από τον ίδιο και την παράταξή του, ώστε να επιστρέψει στην Κεφαλονιά η Συλλογή του Γεράσιμου Στέρη.

Παράλληλα τόνισε ότι το σχέδιο για δημιουργία Πινακοθήκης στο κέντρο του Αργοστολίου, στο κτήριο που στεγάζεται αυτή την στιγμή το Δημαρχείο Κεφαλονιάς, θα προχωρήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης της συλλογής του Γεράσιμου Στέρη.

Πηγή: www.inkefalonia.gr