Τον υπερτριπλασιασμό του μισθού του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αργοστολίου Σταύρου Σπαθή πραγματοποίησε με την υπ’ αριθμ. 379/2019 απόφασή του το νέο ΔΣ της Επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση ορίζει το ποσό της αμοιβής του προέδρου της ΔΕΥΑΑ στο 50% της αντιμισθίας του δημάρχου Αργοστολίου (3420€), ήτοι 1710€, δικαίωμα που δίνεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ο τέως πρόεδρος της τότε ΔΕΥΑΚ, η οποία μάλιστα είχε στην αρμοδιότητά της το σύνολο του νησιού, Νίκος Ανουσάκηςλάμβανε περίπου 500 € ως αμοιβή. Να σημειωθεί ότι επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, μεταξύ άλλων, αντικαταστάθηκαν 33 χλμ σωληνώσεων και φτιάχτηκε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο αφαλάτωσης, που τροφοδοτεί το Αργοστόλι με πόσιμο νερό για πρώτη φορά μετά από 262 χρόνια που είναι πρωτεύουσα του νησιού. Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα, έγιναν όμως πολλά και σημαντικά έργα χωρίς να τεθεί θέμα αύξησης του μισθού του προέδρου.

Το γεγονός αυτό, ήδη, προκαλεί αντιδράσεις, καθότι θα περίμενε κανείς, τη στιγμή που το Αργοστόλι αντιμετωπίζει προβλήματα, ειδικά στο κομμάτι της αποχέτευσης -με την πόλη να μυρίζει σαν ένας γιγάντιος βόθρος σχεδόν όλο το καλοκαίρι- οι πρώτες αποφάσεις της νέας Διοίκησης να αφορούν ενέργειες για την επίλυσή τους και όχι την αύξηση του μισθού του προέδρου της.

Δείτε την απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

 

Αναδημοσίευση από www.ekefalonia.gr