Δημήτρης Σπανός: Αποτελούμε λύση διαφυγής για τους πολίτες των νησιών μας

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κου Αλεξάκη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» Δημήτρης Σπανός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Το κομμάτι της περιφέρειας, ένα πολύ σοβαρό κομμάτι για όλα τα νησιά του Ιονίου.

Ο κος Σπανός είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα «εκλογικά» και πολύ περισσότερο της αυτοδιοίκησης καθώς από το 2002 ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά και στους δύο βαθμούς.

Γιατί με τον Αλεξάκη;

Ο κος Σπανός εξήγησε για ποιο λόγο αποφάσισε να είναι με την παράταξη του κου Αλεξάκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα, άξιος, ικανός, αναγνωρίσιμος και έχει και την επίσημη στήριξη  του ΚΙΝΑΛ».

Ο καλεσμένος επισήμανε ότι και ο ίδιος αλλά και η παράταξή του δεν είναι ευχαριστημένοι από την παρούσα περιφερειακή αρχή. Δεν αφήνουν μελέτες για τους επόμενους και επίσης δεν έχει απορροφηθεί ένα μεγάλο κομμάτι του ΕΣΠΑ και αυτό είναι κατά των πολιτών από την στιγμή που θα μπορούσαν αυτά τα λεφτά να λύσουν προβλήματα.

Οι προτεραιότητες της παράταξης έχουν να κάνουν με ένα καινούργιο αναπτυξιακό σχέδιο. Ξεκινώντας από το Ληξούρι το οποίο ακόμα δεν έχει κλείσει τις πληγές του από τον σεισμό. Δρόμοι σε άθλια κατάσταση, πρόσβαση σε παραλίες και μια ΟΧΕ (ολοκληρωμένη χωρική επένδυση) που δεν έχει προχωρήσει ακόμα  και η οποία θα βοηθούσε  σε πολλά θέματα.

Ο κος Σπανός αναφέρθηκε και στον τουρισμό που τον θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό. Όπως είπε: «Στο κομμάτι του τουρισμού θα πρέπει να υπάρχει ένας ηγεμονικός ρόλος και αυτό θα τον έχει η Περιφέρεια. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην Κεφαλονιά καθώς έχει πολλά να προσφέρει».

Τέλος, ο υποψήφιος δήλωσε πως στόχος τους είναι να βρεθούν στην δεύτερη Κυριακή και η αισιοδοξία του πηγάζει από την αντιμετώπιση του κόσμου. Όπως επισήμανε, αντιλαμβάνεται μια θετική αύρα. Έρχεται σε επαφή με ανθρώπους της καθημερινότητας, επαγγελματίες και άλλους και  αυτό που εισπράττει είναι πολύ θετικό.

Αναδημοσίευση από www.965.gr