Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο  (Δ.Σ.) Αργοστολίου χθες  για την  Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αργοστολίου. Ήταν μια συνεδρίαση αρκετά παραγωγική, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενου, πρωταγωνίστησε ωστόσο ο Μάκης Φόρτες που κυριολεκτικά δεν άφησε τίποτα να ….πέσει κάτω.  Θάλεγα ότι η παρουσία του Δημάρχου ήταν καθοριστική στη συζήτηση για την έγκριση του κανονισμού. Κάποιες στιγμές υπήρξε χαοτική κατάσταση μέσα στην αίθουσα, φανερό ήταν ότι του «ξέφευγε» του Προέδρου ο συντονισμός.

Ξεκίνησε όπως γίνεται πάντα στις συνεδριάσεις με θέματα εκτός «ημερησίας» όπως λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Γιώργος Τσιλιμιδός απάντησε στον Μάκη Φόρτε για όσα είπε στην προηγούμενη συνεδρίαση, την σκληρή κριτική προς τον Δήμαρχο σε σχέση με  τη λειτουργία του Δήμου και ότι υπήρχαν κάποια στοιχεία τα οποία ήταν αναληθή. Απάντησε βέβαια ο Μάκης Φόρτες λέγοντας ότι χαίρεται που υπάρχει απάντηση μετά από μια εβδομάδα.

Ο Νίκος Ανουσάκης ρώτησε αν έχει σκοπό ο Δήμος να τηρήσει το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων διότι θεωρούν ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν είναι «κομάντο»  ούτε να χρησιμοποιούνται για επικοινωνιακούς λόγους, και επίσης για τα πάρκινγκ, γραμμές σταθμεύσεως σε φίλια φαρμακεία και σε χώρους που μας αρέσει, διότι ο νόμος λέει άλλα. Ο Δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι καλύτερα να μην βάζουμε θέματα εργατικής νομοθεσίας. Τελικά ο Ανουσάκης απέσυρε την ερώτηση.

Ερώτηση κι από τη Λαϊκή Συσπείρωση για τις πρόσφατες πλημύρες σε Αγία Ευφημία και Νύφι. Θεωρεί ό Γιάννης Κουρούκλης ότι με ένα τέτοιο θέμα θα έπρεπε να ξεκινήσεις το Δ.Σ. Τι μέτρα θα πάρετε και πως θα ανακουφιστούν οι πλημμυροπαθείς. Απάντησε ο Διον. Μινέτος. Σίγουρα χρειάζεται ένα έργο μόνιμης αντιπλημμυρικής προστασίας. Τα ρέματα είναι ευθύνη της περιφέρειας.

Ο κ. Αλ. Παντελειός ζήτησε ενημέρωση για το Βενζινάδικο.  Ο κ. Μινέτος είπε ότι άρχισε ο έλεγχος της συγκεκριμένης υπόθεσης με βάση την απόφαση του Δ.Σ. Ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και υπάρχει απόφαση, το περιεχόμενο της απόφασης δεν το γνωρίζει, η απόφαση θα αναρτηθεί αύριο (σήμερα) στη Διαύγεια.

Υπήρξε μια «κόντρα» μεταξύ Παντελειού και Φόρτε για ένα θέμα που δεν πολυκατάλαβα τι αφορούσε. Θα επανέλθω για περισσότερη ενημέρωση. (Ίσως κάτι μου ξέφυγε).

Ξεκίνησε επιτέλους η Ημερήσια Διάταξη και άρχισε μια «οδύσσεια», με όλη τη σημασία της λέξης, η συζήτηση για την  Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αργοστολίου.

Συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες του Δ.Σ., την σύγκληση του Δ.Σ., την λειτουργία του Δ.Σ., την δημοσιότητα των συνεδριάσεων, κάτι που αφορούσε και μας, ζήτησε το λόγο ο Ξενοφρώντας Ευαγγελάτος αλλά ως φαίνεται ο πρόεδρος έκανε πως …..δεν άκουσε. Για τον τόπο συνεδρίασης του Δ.Σ. ακούστηκαν κάποιες προτάσεις αλλά όλες απορρίφθηκαν. Ο ιδανικότερος τόπος συνεδρίασης τελικά συμφώνησαν όλοι ότι είναι η αίθουσα που συνεδριάζει το Δ.Σ. εδώ και χρόνια.

Κάπου μπερδεύτηκαν με την «απαρτία και λήψη αποφάσεων», για τα πρακτικά της συνεδρίασης υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση, όπως και στο θέμα δημοσίευσης των αποφάσεων του Δ.Σ.. Για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των δη. Συμβούλων υπήρξε κάποια συμφωνία ….ήρεμη. Για τη σύσταση επιτροπών υπήρχαν πολλές διαφωνίες.

Συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, πάντα μέσα σε ένταση και όπως έγραψα παραπάνω ο πρόεδρος έδειξε ότι πολλές φορές  δεν είχε την δυνατότητα να επιβάλει …..την τάξη.

Σπύρος Αλεβιζόπουλος

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr