Δήμος Σάμης: Ο πιο ευνοημένος Δήμος

Οι κάτοικοι του νέου δήμου Σάμης, όπως εξάλλου και οι κάτοικοι του νέου δήμου Ληξουρίου, θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα ευγνώμονες προς την σημερινή κυβέρνηση και να αναπέμπουν καθημερινές ευχαριστίες και …θυμιάματα προς την βουλευτή του νομού μας κυρία Θεοπεφτάτου.

Γιατί με τον νέο νόμο του ΚλεισθένηΙ δημιουργήθηκαν αυτοί οι δύο νέοι δήμοι. Ειδικά ως προς την Σάμη αυτό θα μπορούσε να σημάνει την αναγέννηση όλης της ανατολικής πλευράς της Κεφαλονιάς.

Πράγματι ο νέος Δήμος Σάμης περιλαμβάνει στην ουσία τους περισσότερους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κεφαλονιάς, όπως την Αντίσαμο, την φημισμένη παραλία του Μύρτου και όλη την Πύλαρο(παραλία Αγίας Κυριακής) αλλά και όλη την Ερισσο με το Φισκάρδο!

Οι προοπτικές που διανοίγονται είναι πρωτοφανείς!

Ο δήμος στην αρχή βέβαια θα είναι εξαιρετικά αδύναμος, χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς δομές κλπ κλπ.

Όμως σχετικά σύντομα μπορεί να αποκτήσει ενιαία συγκρότηση, να αναπτύξει τις υποδομές του και να διαμορφώσει ένα σημαντικό μοντέλο τουριστικής προόδου, όπως δεν το είχε δει ποτέ κανείς τα τελευταία χρόνια.

Με πρωτεύουσα την Σάμη που θα …πάρει μπόϊ, θα αναπτυχθεί ο τουρισμός, αλλά και θα αναδειχθούν οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι που υπάρχουν στην περιοχή της Σάμης, στο Πυργί, στο Φισκάρδο..

Πρόκειται για τα ξεχωριστά αρχαία ρωμαικής εποχής του 2ου Μ.Χ. αιώνα… φαίνεται πως την εποχή εκείνη όλη η ανατολική περιοχή της Κεφαλονιάς ήταν σε μεγάλη ακμή, καθώς τα ρωμαικά πλοία «πιάνανε» εκεί για ανεφοδιασμό αλλά και …διασκέδαση(έτσι μαρτυρούν τα στοιχεία, θέατρα κλπ!) στον δρόμο της επιστροφής τους προς Ιταλία.

Ακόμη ο δήμος Σάμης θα παραλάβει στην ουσία το… πουγγί της Κεφαλονιάς, αφού θα κρατήσει –για πρώτη φορά!- για ίδιο όφελος τα λεφτά από τα σπήλαια, από την λίμνη Μελισσάνη κλπ… τα περί μητροπολιτικού δήμου Αργοστολίου που θα απλώσει χέρι και στα λεφτά του δήμου Σάμης ακούγονται σαν ανεκπλήρωτες απειλές προς το παρόν…

Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος θα είναι ο πρώτος Δήμαρχος του νέου αυτού Δήμου.

Τρεις είναι οι κύριοι υποψήφιοι, αν και υπάρχουν και δύο σε μικρούς συνδυασμούς της (έξω) αριστεράς.

Πρώτος ο Γάκης, αντιδήμαρχος σήμερα του Παρίση …απεικονιστής ακτινολόγος στο επάγγελμα, εξ Σερρών ορμώμενος …αυτό φυσικά δεν είναι το πρόβλημα …το πρόβλημα είναι ότι θεωρείται άνθρωπος των Παρίση-Λυκούδη και αυτό σημαίνει «τοξικός» υποψήφιος για τους κατοίκους μιας περιοχής που παραμελήθηκε επί 5 χρόνια από τους προαναφερθέντες..και τους ακούει και βγάζει φλύκταινες!

Δεύτερος ο Στέλιος Σπαθής, πασίγνωστος στην περιοχή και αυτός και η οικογένειά του, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με ολίγον από ΣΥΡΙΖΑ τελευταία… με τα συν του, τις γνωριμίες του αλλά και τις αντιπάθειές του, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με τα κοινά.

Και τέλος ο Παντελής Αμούργης, δικηγόρος, με περγαμηνές από μεγάλες θέσεις όπου έχει διατελέσει παλαιότερα…τέως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με διασυνδέσεις όμως και με συνεργασία και με την δεξιά (Βαρβιτσιώτης, Πατούλης) …στην πράξη απόλυτα ανεξάρτητος.. Είναι αλήθεια ότι οι αντίπαλοί του «πιάσανε τα σόγια» και τους είπανε βοηθείστε να μην συμπληρώσει ψηφοδέλτιο! …να όμως που ο Παντελής τα κατάφερε, και αν περάσει στο β! γύρο φαντάζει σαν να μπορεί να είναι αυτός ο νικητής…

Ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους εδώ; πολύ πιθανό στο τέλος-τέλος ο Αμούργης να συνεργαστεί με τον Σπαθή, γιατί και γνωστοί είναι και κοινή προέλευση έχουν…

 Μόνο πρόβλημα το ότι ο Αμούργης το έχει ξεκόψει: εκφράζει «επιχείρηση καθαρά χέρια», δεν βάζει το δάκτυλο στο μέλι, και δεν θέλει καμία συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου …και θα υψώσει φράχτες και …σύνορα σε κάθε επιθυμία του δήθεν μητροπολιτικού δήμου να απλώσει χέρι στα λεφτά…

Αντίθετα ο Στέλιος διατηρεί κάποιες σχέσεις με Αργοστόλι και είναι άγνωστο τι σκέφτεται για τα λεφτά της Σάμης…

Είδωμεν τι θα γίνει τελικά..

Αναδημοσιευση από www.kefalonianmantata.gr